Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][XML] Limit zmiennej do 4096 znaków
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
seismic
Witajcie. Mam pewien problem z wyświetleniem zawartości rekordu XML.
Ogólnie po dogrzebaniu się do nodów z wartościami, chcę wyświetlać sobie zawartość kolejnego elementu divie, który układam w jakiejś tabelce:

Kod
var data = xDoc.getElementsByTagName("baza")[0]; // node tree  
for (i = 0; i < data.childNodes.length; i++)  // use only 1st level element nodes
  if (data.childNodes[i].nodeType == 1) {
    oneXMLRecord = data.childNodes[i]; // one final match record
...
Kod
    var div3 = document.createElement('div');
    var str = oneXMLRecord.childNodes[0].nodeValue; //putting content into variable
    div3.innerHTML = str;

td.appendChild(div3);

Problem jest w tym, że kiedy elementy posiadają więcej niż 4096 znaków, zawartość na wyjściu wtedy zostaje okrojona do pierwszych 4096 znaków.

Przegooglałem nieco i na razie znalazłem, że niby pomaga w tym metoda textContent, być może źle to zastosowałem ale u mnie ona nie pomaga.

ktoś wie jak moznaby poradzić sobie z takim problemem?
shpyo
JS i XML to nie jest najlepsze połączenie. Nie lepiej/szybciej zrobić to za pomocą JSON'a?
seismic
Osobiście na JSONie nie znam się, ni w ząb. Nie wiedziałbym od czego zacząć, jak działa. Czym się różni od JS? Może znasz jakiś dobry tutorial dla początkujących?

Crozin
@shypo: Dlaczego niby JS i XML miałby nie móc ze sobą współpracować? Robią to bardzo dobrze.

Swoją drogą, szukałeś w ogóle rozwiązania? Bo nawet wpisanie js xml 4096 w Google daje od razu konkretne odpowiedzi.
shpyo
To jest łatwiej i szybciej? smile.gif Dostajesz gotowy obiekt JS po którym łatwo się poruszasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.