Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][Unicode] Znak domku w Unicode
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Witam,

Czy istnieje w Unicode znak domku? Będę wdzięczny za kod tego znaku.

Mam jeszcze takie poboczne pytanie:

Czy w html można zrobić odświeżenie strony? [Nie automatyczne, tylko po kliknięciu odpowiedniego odnośnika].

Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Pozdrawiam!
PHP_Addicted
Cytat(Gość @ 26.05.2012, 12:38:26 ) *
Czy w html można zrobić odświeżenie strony? [Nie automatyczne, tylko po kliknięciu odpowiedniego odnośnika].

Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Pozdrawiam!

Zrób odnośnik do biezącej strony.
Gość
No rzeczywiście... A co ze znakiem domku?
PHP_Addicted
A co rozumiesz poprzez domek?
Gość
Domek, czyli taki kwadrat z trójkątem u góry, [może jakieś drzwi i okna] szukałem w tabeli znaków Unicode, ale nie mogę znaleźć...
PHP_Addicted

Jak nie natknales sie to jeszcze znalazlem stronę z zapisem w unicode czcionek wingdings.

Alternatywnie można <src> i wstawić obrazek....
d3ut3r
raczej użyj małego obrazka w formacie gif. Znak o który pytasz pewnie istnieje ale to jest zależne od używanej czcionki.
Gość
No właśnie chodzi o to, żeby nie użyć <src>. A pod tym linkiem, który podałeś nie ma domku..
mls
W unicode istnieją tylko: oraz 🏠 (przy czym ten drugi tylko w systemach z obsługą Emoji)
Crozin
Jakiś konkretny powód, dla którego nie chcesz użyć obrazka?
Gość
@mls, pierwszy znak widziałem w tabeli Unicode, drugiego odczytać nie mogę. Zastanowię się jeszcze nad użyciem tego pierwszego.

@Crozin, w sumie to mogę użyć obrazka, tylko chodzi mi o to, żeby ten domek był wizualnie podobny do tych znaków:
Gość
Dziwi mnie to, że w Unicode znajdziemy nawet znak bałwana ze śniegiem: , a domu nie znajdziemy...
PHP_Addicted
Cytat(Gość @ 26.05.2012, 15:06:51 ) *
@Crozin, w sumie to mogę użyć obrazka, tylko chodzi mi o to, żeby ten domek był wizualnie podobny do tych znaków:

To zapisz sobie ten domek jako bmp, jpg, gif czy cokolwiek innego i wstaw go w znaczniku obrazka snitch.gif
konrados
A to : http://www.fileformat.info/info/unicode/char/2302/index.htm

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.