Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Rozwijane menu jQuery wyświetla się POD kolejnym div-em
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
KrissLhasa
Witam wszystkich .
Mam pewien problem dotyczący menu własnie koncze wstawiać go na strone i mam pewien problem otóż rozwijane menu wyświetla się pod kolejnym DIV-em nie wiem jakiej komendy użyć aby menu rozwijało się nad playerem ?
Zakładka Gatunki:
www.music-network.pl/audio.php?1457

Pomoże ktoś ?
Kshyhoo
Do takich celów służy z-index...

Pomorze to nazwa krainy.
Pomoże, bo pomogę.
KrissLhasa
Ok dzięki już mam haha.gif
Dzięki za literówkę szybko pisałem sad.gif
Kshyhoo
Google > CSS + z-index
Wyszukiwarką chyba umiesz się posługiwać?

EDIT:

Naucz się kontynuować wątek a nie zakładać nowe.
Przecież to proste - musisz dać z-index najlepiej na całe menu, czyli:
  1. <nav id="topNav">

1. nav {
  2. background-color: #6A6A6A;
  3. border: 1px solid #222222;
  4. display: block;
  5. font: 15px Tahoma,Sans-serif;
  6. margin: 0 auto 20px;
  7. position: relative;
  8. width: 742px;
  9. z-index: 999;
  10. }
KrissLhasa
Tak też kombinowałem jednak w dalszym ciągu nie wyświetla sie prawidłowo ..
Kshyhoo
Menu masz na jQuery, a więc JavaScript. Użyj Ctrl + F5.
KrissLhasa
To nic nie zmieniło (bynajmniej u mnie jeśli chodzi o CACHE przeglądarki) zastanawiam się czy div-owi poniżej nie trzeba by nadać z-index aby był poniżej jednak nie wiem czy przeszkodą nie jest tutaj flash player ?
Kshyhoo
Spróbuj wymienić nav na div.
KrissLhasa
to nic nie pomogło pozatym że po najechaniu wczystko cofa sie w dół
konrados
1. Tak patrzę w Twoje style (na http://www.music-network.pl/audio.php?1424 ) i nie widzę by menu miało z-index
2. Flash zawsze lubi być na górze - tu rozwiązanie: http://slightlymore.co.uk/flash-and-the-z-...problem-solved/
KrissLhasa
kurcze ale nadl nie moge sobie poradzić z tym z-index i flashem sad.gif przeczytałem i coś mi nie działa nadal tego nie widać

Witam mam pewien problem a mianowicie pod moim wysówanym menu znajduje się obiekt flash z YT jednak jak to zawsze sie dzieje flash jest na górze nie pomaga nawet z-index troszke czytałem na ten temat ale rozwiązanie jest w wypadku umieszczenia obiektu z serwera niestety mój jest z YT, ma ktoś pomysł jak zrobić aby menu 'gatunki' rozwijałe sie nad flashem ?
http://music-network.pl/audio.php?523

Przeszukałem już chyba wszystkie wątki na temat z-index nad flashem dodawałem *.js majsterkowałem przy adresie youtube /wmode="opaque" i 'transparent' próbowałem nawet z position: 'wszystkie opcje' ; i nadal nic ma może ktoś inny pomysł na to menu ?

Ma ktoś może jakiś pomysł na to ?
Kshyhoo
U mnie pod FF wygląda dobrze:
KrissLhasa
I tak nie do końca ponieważ to menu powinno być niebieskie ale to pewnie wina css u mnie na FF menu jest nad div'em a pod playerem jednak gdy zjade niżej to widoczny jest tylko aktywny przycisk z rozwijanej listy sad.gif

ogólnie to menu to chyba zły pomysł sad.gif robione jest w css 3 i na większości przeglądarek nie działa sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.