mam prośbę do forumowiczów , chciałbym przypisać w kodzie php zmienną z php do zmiennej javascript , lecz nie wiem jak.
Zmienna php którą chcę przypisać jest $social_tweetter , i ma być przyczepiona do var tweetuser = "kalorycznie"; zamiast "kalorycznie". krótko mówiąc chodzi mi o to żeby zamiast "kalorycznie" skrypt czytał $social_tweetter
poniżej znajduje się skrypt , czy mógłby mi ktoś pomóc w poprawieniu skryptu ? , dzięki za każdą pomoc i pozdrawiam
<?php function childtheme_tweetter() { $social_tweetter = $data['footer_tweetter']; if ($data['footer_tweetter'] != '') { ?> <script type="text/javascript"> var tweetuser = "kalorycznie"; jQuery(function($){ $(".tweet").tweet({ join_text: "auto", username: tweetuser, avatar_size: 32, count: 4, auto_join_text_default: "mój tweet,", auto_join_text_ed: "my", auto_join_text_ing: "bylismy", auto_join_text_reply: "powiedzieliśmy", auto_join_text_url: "we were checking out", loading_text: "szukam tweetera..." }); }); </script> <div class='tweet'></div> <?php } } ?>