Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Generowanie wyników z MySQL do Tablicy.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Giluś
Cześć, posiadam taki skrypt:

1. $M->setRecipients(array(123654987, 123456789));

I chciałbym pobrać z MySQL wyniki i je później "wgrać" do tablicy..

W MySQL jest coś takiego: ID|Name|Numer|Act i chciałbym abym wynik z numerem był pobierany do tablicy, tylko nie wiem jak go tam "wrzucić'...
jaslanin
Jak rozumiem chcesz wykonać jakieś zapytanie do bazy, a jego wyniki mają trafić jako tablica do do metody setRecipients.

Cytat
chciałbym abym wynik z numerem był pobierany do tablicy, tylko nie wiem jak go tam "wrzucić'...

Nie jest to zrozumiałe, wynik z numerem nic nie mówi w jaki sposób wynik ma być wygenerowany, jedyne co mogę podejrzewać że chcesz by wiersze zawierały Numer z tabeli MySQL, a pojedyncze cyfry Numer chcesz wstawić do wcześniej opisywanej metody

jeżeli dobrze się domyślam to chodzi Ci o coś takiego:

http://www.php.net/manual/en/pdostatement....hp#example-1000

Jeżeli nie lub następnym razem to opisz skąd chcesz pobrać dane, jakie warunki muszą spełniać te dane, dokąd i w jakiej formie mają trafić. Dodatkowo przydatne mogą być struktury tabeli z przykładowymi danymi żeby ktoś leniwy mógł szybko wbić to na swój testowy serwer, popróbować i Ci odpowiedzieć sprawdzonym rozwiązaniem.
Giluś
Chce zrobić coś takiego:

Przykładowo zapytanie
  1. $kierowcy = mysql_query("SELECT * FROM kierowcy") or die('Błąd Zapytania - Kierowcy');
  2. while($kier = mysql_fetch_assoc($kierowcy)) {
  3. echo "'.$kie['numer']."<br />";
  4. }

Wyświetli np.:
34
4556
2323
455435

A ja chcę zrobić tak zapytanie aby wygenerowało mi się coś takiego:

$M->setRecipients(array(34, 4556, 2323, 455435));
piotrooo89
  1. $arrayGenerated = array();
  2. $kierowcy = mysql_query("SELECT * FROM kierowcy") or die('Błąd Zapytania - Kierowcy');
  3.  
  4. while($kier = mysql_fetch_assoc($kierowcy)) {
  5. $arrayGenerated[] = $kie['numer'];
  6. }
  7.  
  8. $M->setRecipients($arrayGenerated);
Rysh
Albo użyć PDO i fetchAll();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.