Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Ograniczenia aplikacji napisanej w ramach przeglądarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szymek001
Pytanie z przedmiotu Grafika i aplikacje internetowe: "Jakie ograniczenia ma aplikacja napisana w ramach przeglądarki internetowej?" jednak nigdzie nie mogę znaleźć krótkiej i jasnej odpowiedzi. Mógłby ktoś coś zasugerować?

Pozdrawiam!
!*!
A konkretniej to o co Ci chodzi? I czym jest ta "aplikacja internetowa". Przeniesiona aplikacja desktop, gra?
szymek001
Takie jest pytanie, chodzi chyba o różnice między tym że np. php jest wykonywany po stronie serwera, a np. javascript po stronie przeglądarki - tak ja to rozumię, ale nie jestem pewien.
!*!
Pytanie jest mało sprecyzowane i trudno na to odpowiedzieć. Ogranicza Cie jedynie własna wyobraźnia. Jedynym ograniczeniem jakie może być, to wydajność, np. programu graficznego, działanie na dużych obrazach jest wolniejsze, niż na aplikacji natywnej, ale to też zależy od tego czego użyjemy do budowy.
d3ut3r
- brak dostępu do lokalnego (klienta) systemu plików
- brak bezpośredniego dostępu do urządzeń peryferyjnych klienta
- aplikacje internetowe działają tylko przez czas żądania wraz z zakończeniem żądania kończy się "życie" naszej aplikacji.
- bez-stanowość protokołu http może wprowadzać utrudnienia przy tworzeniu aplikacji (ale nie jest to wada tylko kwestia przyzwyczajenia:)

Moim zdaniem to podstawowe hmm wady, ale to tak na szybko pisane:).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.