<?php class SEOMixer { public $input; public $output; public $limit = 1; private $delimiter = "|"; function __construct($input) { $this->input = $input; } function mixAll() { $this->output = $this->input; { $_substr = $this->mixText($substr); $substr = ""; $_substr = ""; } return; } function mixText($text) { $text = str_ireplace($this->braces, "", $text); } function mix() { $this->mixAll(); return $this->output; } } //tylko to dopisałem ja $tekst_do_mieszania = '{jakieś|{synonimy|zagnieżdżone}}'; $mieszarka = new SEOMixer($tekst_do_mieszania); $text_wymieszany = $mieszarka->mix(); ?>
Problem dotyczy bardzo długich tekstów z zagnieżdzonymi synonimami, przy krótkich wydaje się że jest ok. Mój ma 86188 znaków, jest w nim 100 zdań i losuje się jedno z nich. Dodatkowo każdy wyraz ma synonimy. Po wysłaniu na serwer wszystko działa jak trzeba. Natomiast gdy odpalam to na domowym komputerze (zainstalowany VertrigoServ) źle miesza. W kółko wyskakuje około 5 dokładnie takich samych zdań. Najlepsze jest to, że zawsze pojawiają się w tej samej kolejności! Jakim cudem tak się dzieje?