Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Magento i Wordpress wyświetlenie ostaniego posta.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cykcykacz
Hej,
mam za zadanie wyświetlenie ostatniego dodanego posta z Wordpressie w Magento.
Znalazłem skrypt którym to mogę zrobić:
  1. <?php
  2. // Include WordPress
  3. define('WP_USE_THEMES', false);
  4. require($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'wordpress/wp-load.php');
  5. query_posts('showposts=1');
  6. ?>
  7.  
  8. <?php while (have_posts()): the_post(); ?>
  9. <h2><?php the_title(); ?></h2>
  10. <?php the_excerpt(); ?>
  11. <p><a href="<?php the_permalink(); ?>">Read more...</a></p>
  12. <?php endwhile; ?>

Wszystko testowałem sam skrypt bez magento działa bez zarzutu.

Magento mam zainstalowane w katalogu magento natomiast wordpressa w magento/wordpress.

Podaje takie ścieżki jak w skrypcie ale coś nie chce działać proszę o pomoc dostaję taki error:
Kod
Fatal error: Cannot redeclare __() (previously declared in C:\wamp\www\magneto\app\code\core\Mage\Core\functions.php:93) in C:\wamp\www\magneto\wordpressdelicate\wp-includes\l10n.php on line 98

Może znacie jakieś inne rozwiązanie aby wyświetlić ostatnio dodanego posta w wordpressie w Magento.
darko
W core Magento, podobnie jak w wp jest zdefiniowana specjalna funkcja do tłumaczeń __() i - jak widać po treści komunikatu błędu - najpierw w kodzie Magento istnieje definicja tej funkcji, a następnie wordpress próbuje redeklarować ją. Musiałbyś użyć namespaceów, nie wiem jak w wordpressie, ale w przypadku Magento może być z tym problem. Przejrzyj jeszcze dołączany kod wordpressa i spróbuj zakomentować w nim tę funkcję __().
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.