Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]wysłanie na serwer i odbiór z serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
soldiernr1
Witam, dotychczas zrobiłem stronkę z rejestracją i logowaniem w oparciu o bazę MySQL. Wszystko działa poprawnie.
Potrzebuję teraz stronę tylko dla zarejestrowanych (wspólna dla wszystkich) tak by po zalogowaniu użytkownik mógł typować wyniki meczów (coś takiego http://jsfiddle.net/d3ut3r/ZGmxw/). Zamysł jest taki że użytkownik się loguje i dokonuje typowania, które zapamiętywane jest w bazie danych i wynik zwracany jest obok w tabeli na stronie.
Czy dobrze rozumiem, że kod php powinien byc wspólny dla wszystkich użytkowników? Czyli mam tabelkę w lokaltach któej umieszczam kody php które po zalogowaniu dalego uzytkownika zwraca jego typy do okien tabeli? Prosze o wskazówki!
peter13135
Cytat
Czyli mam tabelkę w lokaltach

że co ?
trudno powiedzieć, czy dobrze kombinujesz, bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi.

Napisz coś, jak będziesz miał problemy to pomożemy, jak zrobisz to ocenimy.
soldiernr1
chodzi o to co jest w przykładzie (link strony powyżej). Ja chcę miec na jednej stronie np.: 30 takich wierszy dla każdego uzytkownika. Czyli uzytkownik sie loguje i z tą sama chwilą do każdego wiersza pobierane z bazy są jego typy. Po drugie wchodząc na stronę typuje wyniki i te od razu wyświetlają mu się w kolumnie obok (czyli nastepuje wysłanie do bd i pobranie danej z bd do kolumny obok). Jak nikt nie ma pomysłu to poproszę o ewentualne linki do stron, które naprowadzą mnie jak ogarnąć takie przekierowanie do bazy i z bazy we wskazane miejsce.
peter13135
jeśli "od razu" to znaczy bez przeładowania strony / w tle, to użyj AJAX wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.