Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wordpress] dodanie własnej podstrony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peter13135
Witam. Nigdy do tej pory nie miałem okazji uzywać WP. Mam takie zadanie, aby "zaincludować" skrypt php (który już istnieje) do wordpressa, czyli tak jakby go z nim zintegrować.
Dowiedziałem się, że worpress ma system pluginów, na pierwszy rzut oka jjak tak sobie oglądam tą dokumentację, to wygląda to na dość rozbudowany system. Jestem bardzo leniwy, dlatego nie chcę się zbytnio w niego zagłębiać i liczę na waszą pomoc tongue.gif

Otworzyłem sobię plugin "hello dolly", który wygląda na taki przykładowy plugin.
Ten kod wygląda dość prosto.

Na podstawie niego dowiedziałem się, że najpierw robię sobię funkcję :

1. function mojaFunkcja() {
  2. echo 'Lubię placki'
  3. }

a potem ją dodaje (w tym przypadku do stopki) :
  1. add_action( 'wp_footer', 'mojaFunkcja' );

I to działa.

A czy powiecie mi co muszę zrobić, żeby ten plugin wyświetlał się jako nowa podstrona ?
Tzn. w sensie zintegrowana z wordpressem, ale nie w stopce tongue.gif
sunpietro
Chcesz podstronę? To tworzysz stronę w panelu admina w zakładce strony, a nie wpisy.
O to chodziło?
peter13135
Ale czy na tej stronie mogę wstawić kod php ?

dodaje://

Próbowałem skorzystać z exec-php (plugin taki wygooglowałem). Ale... ja w tym skrypcie mam zapisywanie do sesji, co powoduje błąd bo najpierw jest wyświetlany header,a dopiero potem mój kod jest parsowany.

.

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.