Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Rozwinięcie opisu jak na YouTube
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotrex41
Witam,

Poszukuję od dobrych kilku godzin (bez skutecznie) skryptu jQuery, który pozwolił by mi wstawiać rozwinięcie opisu w DIV, który rozwija się po kliknięciu w ROZWIŃ, jak na YouTube.com
Myk polega na tym, żeby pokazywało się jakieś 30-50px tego opisu, a reszta była ukryta i po kliknięciu w button rozwijała się dalsza część obniżając resztę treści strony.

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź, link itp wink.gif

Każda wartościowa odpowiedź otrzyma pomógł smile.gif
thek
toggle() w jQuery? wink.gif
piotrex41
Nawet bym powiedział .slideToggle() smile.gif
Ale mam 1 dużego DIVa i chcę by jego 30-50px było pokazane a poniżej button ROZWIŃ i po kliknięciu pokazuje całość, i problem mam z tym, że coś nie chce mi zostawić tych 30-50px od góry wink.gif
thek
W toogle dodawaj i usuwaj klasę odpowiedzialną za ostylowanie diva (lub atrybut height). Bo tak naprawdę do tego się to da skrócić.
Evinek
http://www.w3schools.com/cssref/pr_pos_overflow.asp
O to chodzi?
piotrex41
Ok, udało mi się zrobić że zwija i rozwija się tyle ile musi, ale mam inny problem, mianowicie po zwinięciu tekst znów się pojawia, mimo że link jest odpowiednio wysoko i powinno być zwinięte. Problem polega na tym, że DIV który się zwija/rozwija jest przeźroczysty, a tło mojej strony ma duży wzorek, który się nie powiela.

Jakieś pomysły co do tego? smile.gif

overflow:hidden; załatwił sprawę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.