Witam, mam takie pytanie. na swojej stronie korzystam z $.ajax i wszystko dziala poprawnie tylko ze chcialbym zrobic sprawdzanie wprowadzanego linki po stronie serwera i teraz w momencie kiedy sprawdzam link i jest on zly to php zwracam "echo 'Zly adres';' i wyswietlam w success data w zielonym boxie ale np chcialbym miec jeszcze inne sprawdzanie np kiedy adres bedzie za dlugi (tylko taki przyklad) i chcialbym zwracac 'echo Adres za dlugi;' ale zeby pokazywal sie w boxie zoltym. Nie wiem w jakis sposob moge po uzyskaniu odpowiedzi w success rozroznic te wiadomosci. Chyba bez sensu jest dawanie warunku po stronie klienta if(data == 'Adres za dlugi') - pokaz w zoltym a jak nie to w zielonym. Mam nadzieje ze udalo mi sie mniej wiecej opisac moj problem. Bede wdzieczny za jakas podpowiedz smile.gif
pozdrawiam

edit: Chyba udalo mi sie rozwiazac problem. Dodalem znaczniki html do odpowiedzi servera i po success appenduje data do odpowiedniego elementu. Dodalem do nich taka sama klase zeby potem miec dostep do ID:

Kod
$('#containerZeWszystkim').append(data);
                id = $('.klasaDoRozpoznawania).attr('id');
                $('#'+id).fadeIn(200).delay(800).fadeOut(200);

tylko teraz jest problem poniewaz nawet jezeli to zadziala tzn rozrozni czy jest zla czy dobra to po pierwszym uzyciu (np wpisaniu blednego adresu) jak wpisze poprawny adres to powinienem skasowac to "data" z containera poniewaz jak tego nie zrobie to potem caly czas bedzie pokazywala sie informacja ktora uzyskalem po 1 uzyciu funkcji. Probowalem .remove(), .detach() w funkcji done jak i w ogole po calej funkcji $.ajax jednak to nie dziala :/