Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Dodawanie wielu zdjęć do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jaroo88
Siemka!

Chciałem na swojej stronce umieścić skrypt wrzucania zdjęć do danego wpisu (akurat w dziale "aktualności"), ale w nieograniczonej ilości. Wiem, że prawdopodobnie będzie to góra 8-10 zdjęć, ale chciałbym mieć uniwersalny skrypt.

Ogólnie funkcjonować on miałby na zasadach dynamicznie dodawanych pól input (połączenie z CKFinderem) oraz dodawanie tych dynamicznych pól, a raczej ich zawartości do bazy danych.

I tu pojawia się mój dylemat. Mam skrypt dynamicznych pól, ale zastanawiam się jak rozwiązać problem zapisu ich wartości do bazy... W ciągu (array'e?) tekstowym oddzielone przecinkami? Może jakaś inna baza?

Proszę doradzcie coś... Może ktoś już spotkał się z podobnym tematem i zna najlepsze rozwiązanie?

Dzięki!
spokoloko123
Olaboga, nową bazę? Do tego tworzy się osobną tabelę. Masz tam id, zdjęcie/lub ścieżkę do niego i id wpisu do którego przynależy zdjęcie ew. jakieś info dodatkowe np. opis zdjęcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.