Witam, korzystam z tego edytora WYSIWYG, jednak mam pewien wielki problem. Jak widać w przykładach na stronie: http://nicedit.com/demos.php?demo=3 javascript nadaje standardowemu polu textarea styl: display: none;, a samo okno wyświetla się jako div.

Walidacja w jQuery oraz zliczanie znaków działa prawidłowo tylko gdy przełącze edytor na standardowy. Do przełączania edytora (by zobaczyć źródło) używam kodu:

1. <p><button type="button" class="przycisk" onClick="toggleArea1();">Zmiana edytora</button></p>
  2.  
  3. var area1;
  4.  
  5. function toggleArea1() {
  6. if(!area1) {
  7. area1 = new nicEditor({buttonList : ['bold','italic','underline','fontSize','fontFormat','forecolor','link','unlink','html','image'], xhtml : true}).panelInstance('myArea1',{hasPanel : true});
  8. } else {
  9. area1.removeInstance('myArea1');
  10. area1 = null;
  11. }
  12. }
  13. bkLib.onDomLoaded(function() { toggleArea1(); });

Za wyświetlanie się okna edytora odpowiedzialny jest kod:
  1. <textarea name="opis" class="required" cols="83" rows="25" id="myArea1">
  2. <script src='js/nicEdit/nicEdit.js' type='text/javascript'></script>

Mój licznik znaków, który zlicza litery i spacje wygląda tak:
  1. <div class="y">0</div>
  2. <script type="text/javascript">
  3. $('#myArea1').keyup(function () {
  4. var str = $('#myArea1').val()
  5. .replace(/\n|\t|\r/igm, '')
  6. .replace(/[^\w\d,.()\[\]]/igm, '##');
  7. $(".y").html(str.length);
  8. });

Szukałem już trochę w Google na temat walidacji w NicEdit jednak znalazłem same pytania, bez żadnego rozwiązania.
Czy jest to wykonalne, by sprawdzić ilość znaków zarówno w edytorze NicEdit jak i po zmianie edytora na standardowy widok?

jeśli ktoś byłby wstanie pomóc odpłatnie to również jestem zainteresowany - prosiłbym o pw z waszą propozycją cenową wink.gif