Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Adres linku generowany przez jQuery
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
mati251195
Witam,
Mam pewien problem. Mianowicie adres linku generuje mi się w kodzie jQuery i mam taki kod do jego wyświetlania:
  1. <a href="<p id='slide-numer'></p>"> ... </a>

Problem polega na tym, że jak dam samo:
  1. <p id='slide-numer'></p>

To się wyświetla treść, a jak dam to jako adres linku to nie chce działać. Wiem, że to przez to, że w href="" dałem kod HTML, a tak nie można, ale nie wiem jak to inaczej zrobić sad.gif Wiecie można jak to można zrobić, aby działało?
Z góry dziękuję za pomoc!
zielu001
  1. <a id="jakislink" href=""> ... </a>
  2. $('#jakislink').attr('href', "http://example.com/");

questionmark.gif O to chodzi? ?
mati251195
Coś nie za bardzo to działa :/
Chodzi mi po prostu o to, że... w tym kodzie wypisuje poszczególne dane do rotatora:
  1. if(!window.slider) var slider={};slider.data=[{"id":"slide-img-1","client":"Autor: KAKASHIANBU","desc":"Plotki z padoku numer 16!","date":"Dodano: 17.08.2012 10:00" ...

I na końcu tego dodam:
  1. ,"link":"www.google.pl"

Wtedy to się będzie generowało jak w kodzie html dam:
  1. <p id="slide-link" class="text"></p>

Do tego jeszcze w kodzie jQuery, aby ten link się zmieniał podczas rotacji tych newsów. I chodzi mi, aby to było tam. Jest napis (tytuł) newsa to wklejam, aby go wyświetlić:
  1. <tt><p id="slide-desc" class="text"></p></tt>

I jak zrobić, aby ten napis był linkiem i po kliknięciu w niego, włączał się adres, który wyświetliłby się jakbym wpisał:
  1. <p id="slide-link" class="text"></p>

Teraz tutaj wprowadziłem zmiany i nad tytułem wyświetla się treść linku. Nie chcę, aby pokazywał się tekst (link), tylko, aby temat był odnośnikiem do adresu, który teraz się pokazuje. Jak to zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.