Mecze sie z tym juz dlugi czas i postanowilem poprosic o pomoc. Mam na stronie wykonane klasyczne stronicowanie jak na znanych stronach typu kwejk itd. Kod wyglada nastepujaco:
$SQL = "SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM `costam` ORDER BY Data DESC LIMIT " . mysql_escape_string((int) $_GET['strona'] * ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE) . " , " . ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE; // pobiera ILOSC_NA_STRONIE rekordów z bazy, sortując wg daty rosnąco, zaczynając od $_GET['porcja']*ILOSC_NA_STRONIE // Wyświetlanie wyników: $show_ = new klasa(); $show_->metoda($wynik); }
W ten sposob wyswietlanych jest 10 klejnych wynikow z bazy danych na jednej stronie. W zmiennej $wynik['ID'] przechowywane sa kolejne ID z bazy danych. Moj problem polega na tym, ze chce wprowadzic teraz system oceniania poszczegolmnych elementow. Udalo mi sie to bez problemow zrobic gdy wejde w jeden wybrany element. Jak jestem na stronie glownej i naciskam np +1 punkt to zwieksza mi sie ocena wynikow dostepnych na calej stronei ( czyli dla wszystkich 10 ) ewentualnie po modyfikacji kodu dla ostatniego. Jak poprawinie przechowywac w petli ID aby addawany glos dodawal sie tylko dla poszczegolnego elementu ? ;/
Pozdrawiam