Niżej przedstawiam klasę której głównym celem ma być realizacja zapytań do bazy przez mysqli i zwracanie wyniku końcowego przez wywołaną metodę.
Wszystko było by dobrze gdybym doszedł do etapu wykonywania zapytań, jednak zatrzymuję się na metodzie Query(), to właśnie tutaj ma być realizowane zapytanie gdzie metoda ma zwracać np.tablicę rekordów czy co tam mi przyjdzie do głowy.
Problem polega na tym że skrypt nie chce mi wykonać zapytanie tylko zatrzymuje się na nim i tyle.
Może robię coś źle, a raczej na pewno skoro nie działa

class
#-------------------+-----------------------------------------------------------------------+ # TYPE | CLASS | #-------------------+-----------------------------------------------------------------------+ # CLASS | class C_DBMysqliOOP extends C_DBConnectionParameters | #-------------------+-----------------------------------------------------------------------+ # ATRYBUTES | private $host = 'default'; | # | private $user = 'default'; | # | private $password = 'default'; | # | private $database = 'default'; | #-------------------+-----------------------------------------------------------------------+ # METHODS | public function __construct() | # | public function M_Query($query) | # | public function __destruct() | #-------------------+-----------------------------------------------------------------------+ class C_DBMysqliOOP extends C_DBConnectionParameters { private $host = 'default'; private $user = 'default'; private $password = 'default'; private $database = 'default'; public function __construct() { parent::M_DBDecoderParameters(); $this -> host = parent::M_Host(); $this -> user = parent::M_User(); $this -> password = parent::M_Password(); $this -> database = parent::M_Database(); $mysqli = @new mysqli($this -> host, $this -> user, $this -> password, $this -> database); if ($mysqli -> connect_errno || $mysqli -> connect_error) { throw new Exception('Error Connect DB - ' . $mysqli -> connect_error.' NR: '.$mysqli -> connect_errno); } } public function M_Query($query) {//problematyczna metoda w której nie wiem jak zrealizować zapytanie oraz zwrócić winik... //wyświetla zapytanie porawnie jednak go nierealizuje $result = $mysqli -> query($query); $row = $result -> fetch_array(MYSQLI_ASSOC); } public function __destruct() { } }
Wywołanie
$ms = new C_DBMysqliOOP(); $ms->M_Query("SELECT * FROM user WHERE user_id=2");