Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Echo i Odnisnik
Forum PHP.pl > Forum > PHP
robert5555
Witajcie dopieru zaczynam z php (3 miesiące) juz zmiare pisze skrypty ale sam się ucze z poradników wszystko ładnie pieknie mi idzie tylko nie moge zrobic w echo odnosika chodzi mi to

1. echo "<td class='row".$row."'><a href="'.$config['site_url'].'player.php?id='. $player["name"].'">".$player["name"]."</a></td>";

$player["name"] - Wyswietla nazwe z tabelki z MYSQL .
$config['site_url'] - Pobiera adres strony co jest w configu strony .

player.php - Tu jest napisany skrypt zeby pokazywał dane na temat postaci z $player["name"] wszystko tak dziala tylko nie moge zrobic zeby klikało sie na nick i przenosilo do player.php?id= i tu nick z $player["name"]

ale cos nie dziala w czym jest probelm ?
CuteOne
  1. echo '<td class="row'.$row.'"><a href="'.$config['site_url'].'player.php?id='. $player["name"].'">'.$player["name"].'</a></td>';

dobra rada.. zacznij korzystać z IDE np. netbeansa, który podkreśli błędy w wierszach
robert5555
Zrobilem ja pisze wszystko w notpad tak sie chociarz naucze wiecej ;D
nospor
Cytat
ja pisze wszystko w notpad tak sie chociarz naucze wiecej
Z całym szacunkiem ale bzdura wierutna..... IDE są darmowe, ściągnij sobie jakiś i nie zawracaj ludziom głowy na forum takimi banałami. Skoro chcesz się nauczyć więcej to zacznij od manuala i podstawowej składnie. NIeużywanie IDE a zamiast tego latanie po forach nie będzie lepsze...
ksenonlogin
Może i nauczysz się więcej, ale jak będziesz wykorzystywał zdobytą wiedzę?
Korzystaj z Aptana Studio, ładnie układa skrypt oraz informuje których funkcji stosować do niektórych sytuacji.
Mi pomogła przestawić się na obiektowe, oraz wskazała przestarzałe rozwiązania które warto zamienić.

Po drugie to po trzech miesiącach nie powinieneś popełniać takich błędów/byków.

Po trzecie jeżeli chcesz szybko (ale od podstaw) przyswoić wiedzę to polecam dwie książki:
PHP6 i MySQL 5 Dynamiczne strony WWW. Szybki start. Autor: Larry Ullman.
PHP5. Zaawansowane tworzenie stron WWW. Szybki start. Autor: Larry Ullman.

Pierwsza pozwoli przejść szkolenie od totalnych podstaw po zaawansowane rozwiązania, natomiast druga przejść z programowania proceduralnego na obiektowe.
Od razu mówię że tu jest potrzebna inwestycja ponieważ nie znajdziesz tego do pobrania na serwisów typu chomikuj.pl czy innych

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.