Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wydajność biblioteki fpdf
Forum PHP.pl > Forum > PHP
oomaster
Witam,

Zagadnienie teoretyczne. Chciałbym umieścić skrypt generujący pdf za pomocą biblioteki fpdf i teraz załużmy ,że na stronie jednorazowo w tym samym momencie pdfa generuje 20 osób i zapewne wszystko się posypie i pomiesza.

Jak to mądze zrobić i zabezpieczyć się przed wywaleniem skrypt ? Czy można zrobić jakąś kolejkę do tego skryptu ?

Pozdrawiam
erix
Cytat
Czy można zrobić jakąś kolejkę do tego skryptu ?

A czemu by nie można było?
oomaster
Cytat(erix @ 6.09.2012, 12:11:14 ) *
A czemu by nie można było?

A z pomocą jakiś konkretnych narzędzi czy np. do bazy mysql i cron odpala po koleji tylko wtedy długo by się czekało na zrobienie...
nospor
Cytat
że na stronie jednorazowo w tym samym momencie pdfa generuje 20 osób i zapewne wszystko się posypie i pomiesza.
Zacznijmy od tego czemu ma sie co posypać, a już tym bardziej pomieszac?
oomaster
Cytat(nospor @ 6.09.2012, 12:34:53 ) *
Zacznijmy od tego czemu ma sie co posypać, a już tym bardziej pomieszac?

Za dużo wywołań skryptu na raz a zaznaczny ,że tego typu skrypt jest pamięciożarny. Chyba ,że się mylę to popraw mnie i przepraszam
erix
Przecież one są uruchamiane od siebie niezależnie.
lukaskolista
Ale korzystaja z tej samej pamieci operacyjnej.
markonix
Jeżeli faktycznie widzisz problemy to stosuj kolejkę ale mnie np. bardzo denerwuje Allegro, które zamiast od razu zwrócić csv z kilkoma transakcjami (PayU) wysyła mi je kiedy mu się zachce na adres e-mail (do godziny co czasami zmienia się w kilka dni).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.