Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Problem z przesuniętą stroną
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-ciapus4-
Witam, coś mi się pokiełbasiło na stronce, nie wiem jakim cudem tak się porobiło, czy mógłby ktoś doradzić jaki zmienić parametr, aby wszystko wskoczyło na swoje miejsce.

tu jest ta strona
bostaf
Tam gdzie wyskoczyło musisz zmienić to co się zmieniło na tamto. Potem, albo nawet przedtem, tamten parametr podmień na ten drugi, no wiesz, ten który przed podmienieniem wyglądał jak tamten, ale po podmienieniu się cudownie zamienił na ten którego się w ogóle nie spodziewałeś (on jest w tamtym czymś). Na koniec jeszcze upewnij się, że tamto jest tam a nie tu, a gdyby było, to zmień tamto co wcześniej, ale jeszcze wcześniej, na tamto inne. blink.gif

Jak mądrze zadawać pytania
ciapus4
Chodzi o to, że opis i zdjęcia wszystkich podstron, przesunęło się bardzo w prawo w stosunku do tła strony, tylko pytanie jakim sposobem, grzebałem w jednej podstronie modyfikując <h>, skasowałem co pamiętam, ale to nic nie daje, więc moje pomysły się wyczerpały, nie grzebałem w kodzie CSS, więc proszę o pomoc w tej sprawie, a tu strona, która się przesunęła.

To jest ta strona
!*!
Całość jest źle napisana. Elementem liniowym span obejmujesz elementy blokowe div. Mieszasz kod
Cytat
alt="catering łódź></span> <div id="

Przepisz to porządnie. Nie wiem jakim generatorem to wyklikałeś, ale nie rób tego więcej.
bostaf
Zgadzam się z !*!. I nie jestem pewien, czy można to poprawić bez całkowitego redesignu. Najlepszy rezultat udało mi się uzyskać obejmując te dwa SPANy w BODY dodatkowym DIVem:
  1. <div style="position:relative;margin: 0 auto;width: 793px;">

i zmieniając wartość "left" w stylu dla tych spanów z "50%" na "-422px". To wygląda tak jak powinno, ale tylko jeśli okno przeglądarki jest szersze niż szerokość tej beżowej części tła. Wg mnie właśnie sposób osadzenia tego tła jest powodem problemów z jakimś rozsądnym przeprojektowaniem tego layoutu.
Arcioch
Jeżeli chodzi o podstrony wystarczy dać tak:

1. <span id="talerz" style="position: absolute; left: 50%; top: 0px; margin-left: -161px; width:332px;height:231px;">

i tak wink.gif

1. <span id="prawe" style="position: absolute; left: 50%; top: 70px; margin-left: -387px; width:58px;height:91px;">

i strona wraca do normy wink.gif
http://screensnapr.com/v/ahQSFJ.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.