Wszystko mam tylko nie mogę sobie poradzić z odpowiednim wyświetlaniem obrazków. Galeria jest w tym nietypowa, że zdjęcia w niej są bardzo długie, ale nie wysokie rzędu 10000px * 1000px (dziesięć tysięcy * tysiąc). Takie zdjęcie ma być przewijane w pionie i poziomie w swoim divie. Tyle, że w poziomie ma się przewijać w kółko (sprawiać wrażenie sklejonego cylindra), a w pionie tylko do krawędzi (panorama nie jest sferyczna a cylindryczna).
Na razie zabrałem się za przewijanie poziome i utknąłem na takim czymś:
To jest ostylowane cssem:
.panorama {width: 500px; height: 300px; overflow: hidden; position: relative;} .panorama .left, .panorama .right, .panorama .center {width: 30%; height: 100%; position: absolute;} .panorama .left {left: 0; text-align: left} .panorama .right {right: 0; text-align: right} .panorama .center {right: 35%; text-align: center} .panorama img {height: 150%; width: auto;}
W jquery coś wykombinowałem takiego:
var predkosc = 2000; var skok = 200; $('.right').mouseover(function() { $('.panorama').children('img').stop().animate({marginLeft : '+=' + skok + 'px'}, predkosc); }); $('.center').mouseover(function() { $('.panorama').children('img').stop(); }); $('.left').mouseover(function() { $('.panorama').children('img').stop().animate({marginLeft : '-=' + skok + 'px'}, predkosc); }); $('.panorama').mouseleave(function() { $('.panorama').children('img').stop(); });
To co tu mam, przewija mi obrazek ale skokowo. Tzn jeśli wjadę myszką na diva left lub right, to przewinie mi się o 200px i staje. muszę myszą wyjechać z tego diva i po ponownym wjechaniu znowu robi taki skok.
Nie wiem czy w ogóle od tej strony się za to zabrałem:)). No nie mam przewijania obrazka w kółko.
Pomocy..