Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Stronnicowani - aktualna pozycja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mohito
Witam!

1. $wykonaj=mysql_query("SELECT * FROM tabela WHERE strona = '1'");
  2. $znaleziono=mysql_num_rows($wykonaj);
  3. if($znaleziono>$na_stronie) {
  4. echo '<center>';
  5. for($i=0; $i<ceil($znaleziono/$na_stronie); $i++)
  6. echo '<a href="index.php?start='.($i*$na_stronie).'">'.($i+1).'</a> | ';}
  7. echo '</center>';

Jak zmienić ten kod, aby aktualna strona była wyświetlana np. w kolorowym divie?

Pozdrawiam
bostaf
OMG Chłopie, skąd Ty wytrzasnąłeś ten kod. Idąc tą konwencją, można by zaproponować atrybut bgcolor. Ale to ironia, przepraszam. Jak zauważyłeś w specyfikacji za odnośnikiem jest napisane "deprecated" - "zaniechane, przestarzałe. Tak samo jak przy elemencie center.

Żeby tekst był wyświetlany w kolorowym divie, trzeba go przede wszystkim w takim divie umieścić (czyli nie CENTER a DIV), no i tego diva ostylować CSSem:
  1. <div style="background-color:red;">Jakiś tekst</div>
mohito
No dobra, tyle to wiem, że trzeba numer umieścić w divie. Ja mam problem z "wyciągnięciem" aktualnej strony na której się znajduje użytkownik.
bostaf
Aha, czyli problem z zapytaniem do bazy a nie z kolorami. OK. Na podstawie informacji, które podałeś, taki sposób na pewno zadziała:
  1. SELECT * FROM google WHERE question LIKE '%jak%poprawnie%zadawać%pytania%' ORDER BY difficulty ASC
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.