Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Problem z podpisem w html
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
CzarnyLewis
Mam prośbę do wtajemniczonych w temacie.

Otóż wykonałem, po małych bojach, podpis w html do Windows Live Mail. Gdy sprawdzałem go w przeglądarce, to tekst mogłem swobodnie zaznaczyć i go skopiować do schowka. W Windows Live Mail przy próbie zaznaczenia tekstu, łapany jest cały obiekt z tekstem, który mogę przenieść w inne miejsce. Gdy go przeniosę w inne miejsce, to on tam już zostaję. Dopiero gdy kliknę dwukrotnie na tekst, mogę go zaznaczyć i skopiować do schowka.

Jak zablokować możliwość edycji (przestawiania obiektu) tak abym mógł od razu zaznaczyć tekst i go skopiować do schowka.

CODE
<br>
Pozdrawiam,<br>
Imię i nazwisko<br>
<br>
<div style="border:0px solid black; position:relative; width:395px; height:120px;">
<div style="background-image: url('c:\induset.jpg'); width:400px; height:132px;"></div>
<div style="position:absolute; top:15; right:4;">Tekst który się przenosi, a nie kopiuje</div>
</div>

Jeżeli ktoś nie wie jak rozwiązać powyższy problem, to może przynajmniej wie jak skonstruować taki podpis (html), tak aby tekst znajdował się na obrazku?
fate
obrazek dac jako background dla DIV a tekst jako tresc jezeli sie zroumielismy
co do reszty do JS a w tym jestem nikim.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.