czyli jak mam napisać takie coś? :
mysql_query("update uzytkownicy set zadanie= '$zadaneczko01', wykonanezadania =`wykonanezadania` CONCAT '$wykonane01' WHERE nick='$nick'")or
die(mysql_error());
viking na samej górze strony mam:
i próbowałem robić to z IN ARRAY, ale po każdym kliknięciu na przycisk by wziąć misje pokazuje mi Gratulacje... (że wykonałem) mimo że w tabeli wykonanezadania mam już informacje o wykonanym zadaniu. oto mój aktualny kod:
<?php
//pobieranie danych o graczu
$graczyk = mysql_query("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE `nick`='$nick'"); // pobranie danych o graczu //$dane_o_wykonanych = explode(",", $gracz['wykonanezadania']);
//zadanie 01
if(isset($_POST["zc01"])){
if(in_array("zc01",$gracz['wykonanezadania'])){ echo "wykonałeś już kiedyś to zadanie!"; }
else{
header("Location: miasto_zadania.php?co=wzietozadaniezc01"); }
}
if(isset($_GET["co"]) && $_GET["co"] == "wzietozadaniezc01") { //info że zadanie zostało zaakceptowane echo "zadanie PODNIEŚ SWOJE MORALE, zostało akceptowane. "; }
//nagroda za wykonanie zadanie pierwszego
if($gracz['level'] >= '10' && $gracz['zadanie'] == "zc01"){
if(in_array("zc01",$gracz['wykonanezadania'])){ }
else {
$zadaneczko01 = 'dupa';
$wykonane01 = 'zc01';
mysql_query("update uzytkownicy set zadanie= '$zadaneczko01', wykonanezadania = +'$wykonane01' WHERE nick='$nick'")or
die(mysql_error()); header("Location: miasto_zadania.php?co=wykonanozadaniezc01"); }
}
if(isset($_GET["co"]) && $_GET["co"] == "wykonanozadaniezc01") { echo "<br />Gratulacje! wykonałeś zadanie PODNIEŚ SWOJE MORALE!"; }
?>