Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]znaki html w bazie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
spayk
Mam edytor tekstu CKeditor
mam problem w wypisanem znaków z bazy
mianowicie
  1. $data = $db -> query("SELECT * FROM users WHERE type='ref' AND userid = $userid")->fetch_object();

przy wypisaniu <?=$data -> text_k?> kod html jest znikształcony

np
  1. <p>
  2. <span style="\&quot;font-size:16px;\&quot;">&lt;span style=&quot;\&amp;quot;color:&quot; rgb(255,=&quot;&quot; 140,=&quot;&quot; 0);\&quot;=&quot;&quot;&gt;<span style="background-color:#008000;">testujemy</span></span></p>

otrzymuje po wczytaniu do bazy

1. <p>
  2. <span style=\"\\&quot;font-size:16px;\\&quot;\">&lt;span style=&quot;\\&amp;quot;color:&quot; rgb(255,=&quot;&quot; 140,=&quot;&quot; 0);\\&quot;=&quot;&quot;&gt;<span style=\"background-color:#008000;\">testujemy</span></span></p>

po zczytaniu z bazy otrzymuje
  1. <p>
  2. <span style="\&quot;\\&quot;font-size:16px;\\&quot;\&quot;">&lt;span style=&quot;\\&amp;quot;color:&quot; rgb(255,=&quot;&quot; 140,=&quot;&quot; 0);\\&quot;=&quot;&quot;&gt;<span style="\&quot;background-color:#008000;\&quot;">testujemy</span></span></p>
b4rt3kk
Wyłącz magic quotes. Albo w php.ini albo tak:

spayk
a czy wyłączenie magic quotes będzie skutkowało na reszcie zapytań ?
W jaki sposób go potem włączyć też funkcją set_magic_quotes_runtime(1);

set_magic_quotes_runtime(0);

niic nie zmieniło tongue.gif
csharp
może coś jeszcze filtruje dane do bazy?

pokaż dokładnie jak wrzucasz dane oraz jak wyciągasz, pewnie jest jakiś filtr, to jest czysty php?
frantic09
A czy tam czasem gdzieś niepotrzebnie działa funkcja addslashes? Co by się stało gdybyś odczytywany tekst przepuścił przez stripslashes? wink.gif
spayk
to jeszcze mi zsotały
&quot; tongue.gif
frantic09
To może taka funkcja pomoże htmlspecialchars_decode()?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.