Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze zmianą atrybutu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
zazdrosny17
  1. function resetowanie()
  2. {
  3. var resetPassword = document.getElementById('register_password');
  4. resetPassword.setAttribute("value", "");
  5. }

Mam sobie formularz (login, hasło, powtorz hasło). Po pierszym wejsciu na strone input-powtórz hasło jest zablokowany.
Dopiero po poprawnym uzupełnieniu inputa hasło, input-powtórz hasło odblokowowuje się. Funckja która wpisalem wyzej
jest przypisana inputowi hasło (onFocus) i przy pierwszym uruchomieniu strony działa. Natomiast jesli ktos juz wpisze
cos w pole powtrorz hasło i wróci do pola hasło (czyli tutaj mamy focus więc powinno zresetowac haslo na dole) nie resetuje
pola powtorz hasło.

Proszę o pomoc :*
nospor
1) document.getElementById('register_password').value = '';
2) register_password to "Powtórz hasło"? To jak w takim razie nazywa się pole hasło?
zazdrosny17
Troche namieszałem bo chciałem uproscic.

Formularz:

1. <form action="" method="POST">
  2. <input type="text" name="login" />
  3. <input type="password" id="register_password" name="register_password" onkeyup="checkPassword(this);" onFocus="showDescriptionPassword();" onBlur="hideDescriptionPassword(this);" />
  4. <input type="password" id="register_password_repeat" name="register_password_repeat" disabled="sss" onkeyup="checkPasswordRepeat(this, this.form.register_password);" onFocus="showDescriptionPasswordRepeat();" onBlur="hideDescriptionPasswordRepeat(this);" />
  5. </form>

no i funkcja:

1. function showDescriptionPassword()
  2. {
  3. var resetRepeatPassword = document.getElementById('register_password_repeat');
  4. resetRepeatPassword.setAttribute("value", "");
  5.  
  6. var description = document.getElementById('description_password');
  7. description.style.display = "block";
  8. description.innerHTML = "Hasło nie może być krótsze niż 5 znaków.";
  9. }

TO co napisałeś nie działa.

o SORRY, to co napisałeś jednak działa, choć nie wiem czemu tak...

Dzięki wielkie Zią.

Zamykam
nospor
Cytat
o SORRY, to co napisałeś jednak działa, choć nie wiem czemu tak...
Czemu tak? Ponieważ tak właśnie się przypisuje elementowi wartość.

Cytat
Zamykam
Z całym szacunkiem, ale do zamykania tematów nie masz praw. A jak chcesz oznaczyć temat jako zakończony, poprostu autorowi odpowiedzi przydziel POMOGŁ.
zazdrosny17
Przydzieliłem. Dzięki jeszcze raz. Zastanawiam się tylko dlaczego Wy* moderatorzy ( za całym szacunkiem) jesteście tacy aroganccy...
nospor
A coż w mojej wypowiedzi było aroganckiego? To że zwróciłem ci uwagę, że nie masz praw zamykania tematu?
To że napisałem ci w jaki sposób oznaczyć go jako zakończony?
A może to że udzieliłem ci poprawnej odpowiedzi?

Słucham, wyjaśnij mi proszę co zrobiłem takiego aroganckiego.
zazdrosny17
Chodzi o styl Twoje pisania. Tak nie raz jest jak wchodze do sklepu i widze taką kasjerkę. Wku**wiona, że w ogole pracuje.
Tak samo Ty. Daje się wyczuć pretensje. Jakbyś wielką łaskę robił, żę odpisujesz. Dotego najlepiej całemu światu pokazać,
że jesteś guru bo znasz odpowiedź. Może ja to tak odpieram, ale zauważyłem (przeglądając różne fora), że moderatorzy
zazwyczaj tak odpisują...Zboczenie zawodowe?
nospor
A może to ty jesteś do wszystkich uprzedzony i doszukujesz się niewiadomo czego.... Gdzie ty tutaj widzisz jakąś pretensje w moim tonie? No pytam się gdzie? To że nie używam emotikonek, nie wychwalam Twojej urody co drugie zdanie, nie znaczy że piszę z jakąś pretensją.... Zadałeś pytanie, udzieliłem ci prostej i szybkiej odpowiedzi. 100% poprawności, nawet nie zmuszałem cię byś szukał w manualu tylko podałem ci poprawną odpowiedź. Ani razu nie napisałem nic złośliwego a ten mi wyjeżdza że jestem arogancki....

Jak nie jesteś w stanie napisać mi które zdanie jest aroganckie to weź daj se spokój bo masz jakieś urojenia.
zazdrosny17
Ja przynajmniej kiedy piszę "ty" używam dużej litery. Pozatym nie rozumiem Twojej bulwersji. Przecież nie napisałem, że jesteś chamski tylko arogancki.

Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.