Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Dopasowanie strony do rozdzielczości
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
aiding
Witam,

Już ileś godzin męczę się z tematem. W internecie nic sensownego nie znalazłem. Problem polega na tym,
że mam zrobiony strasznie duży layout (w full HD szerokość 1920 na ileśtam). Nie ja go robiłem ale jak się domyślam ma być również super widoczny dla monitorów w fullhd

Problem polega na tym, że gdy tnę te obrazki, mam je w dużej rozdzielczości.

Jak zrobić by tło, oraz inne obrazki, które mam w odpowiednich divach jako tło zmniejszały się (skalowały się) wraz ze spadkiem rozdzielczości ekranu questionmark.gif Innymi słowy aby strona dopasowywała się do rozdzielczości ekranu. Chodzi mi tutaj o automatyczne zastosowanie opcji ctrl +/- w zależności od rozdzielczości.

P.S Opcja width:100% niewiele tutaj działa.

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Zajec
Z width/height możesz się bawić, jeśli będziesz działał bezpośrednio na obrazkach (tagach img). Musiałbyś je jednak pozycjonować jakoś absolutnie, a content dawać nad nimi (z-index).

Tym czego naprawdę należałoby użyć jest background-size. Kwestia czy możesz olać IE8.
webfreak
e.g masz layout 1920:1080 i wsyzstkie obrazki ktore pasuja pod ta rozdzielczosc teraz wystarczy w css czy gdzie tam chcesz width:100% i height:100% i bedzie dzialac zrob wyslij linka i ci powiem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.