mam taki problem: klikniecie powoduje wykonywanie się tej funkcji(i ustawienie przesuwaa == true):
function przesuwaj(){ if(przesuwaa != false){ drag.onmousemove = function(){ x = event.pageX; y = event.pageY; drag.style.left = x+"px"; drag.style.top = y+"px"; } }else{ alert("sloro jestes tu dlaczego tamto dziala?"); drag.style.left = 259+"px"; drag.style.top = 300+"px"; return false; }}
Gdy zwolnimy klawisz zostaje zmieniony parametr przesuwaa=false i ponowne wywołanie funkcji przesuwaj(); i wszytsko niby dobrze, pięknie, ładnie wchodzi do warunku na nie, lecz jeśli najadę na element to warunek na tak i tak przesuwa element, nie wiem dlaczego tak się dzieje skoro samo wywolanie funkcji przesuwaj() wywołuje raz kliknięcie na obiekt a dwa ustawienie parametru przesuwaa=true; na świeżo czyli pierwsze załadowanie strony skrypt wyczekuje na kliknięcie i dopiero wykonuje się przesuwanie, ale później już nie mogę wyjść z funkcji onmousemove, próbowałem kończyć działąnie funkcji returnem i wieloma innymi sposoami, ale nic nie dało, może mi doradzicie co by tu zrobić ?