Mam taki problem, tworze kilkadziesiąt formularzy przy pomocy klasy, tutaj kod:
<?php class przyczyna { public $value; public $nazwa; public $powod; public $opis; function __construct($value) { $this->value=$value; $this->form=$this->formularz(); } function formularz() { $this->setvalue(); if($this->typ) { <input type='hidden' name='id' value=".$this->value."> Typ: <input value='".$this->typ."' type=".text." name='typ'> Opis: <input value='".$this->opis."' type=".text." name='opis'>"; if(!($this->powod=='')) { echo " Przyczyna: <select name='powod'> <option>$this->powod</option> <option>Pracownik</option> <option>Maszyna</option> <option>Materiał</option> </select>"; } else { echo " Przyczyna: <select name='powod'> <option>--</option> <option>Pracownik</option> <option>Maszyna</option> <option>Materiał</option> </select>"; } } { include 'polacz.php'; $query = mysql_query("UPDATE przyczyna SET wina='".$_POST['powod']."' WHERE id='".$_POST['id']."' "); } } function setvalue() { include 'polacz.php'; { $this->typ=$rekord[0]; $this->opis=$rekord[1]; $this->powod=$rekord[3]; } } } ?>
No i dobra ładnie tworzy i dopisuje mi do bazy co chce i jak chce, ale trzeba za każdym razem kliknąć na przycisk dotyczący konkretnego formularza co przy sporej ilości elementów staje sie uciązliwe.
Chodzi mi o to aby można było najpierw dokonać zmiany w każdym z formularzy a następnie jednym kliknięciem wysłać wszystko do bazy.
Ma ktoś jakieś pomysły?
tutaj jeszcze kod wypisywania klas
<?php if ($_SESSION['zalogowany']==0) include_once 'index.php'; else { include_once 'class_przyczyna.php'; for($i = 1; $i < 99; $i++) { $przyczyna[$i]= new przyczyna($i); } } ?>