Mam następujący problem - w polu blob bazy program zapisuję pliki pdf generowane przez użytkowników. Zapis tych plików oraz ich późniejszy odczyt/wyświetlenie działa bez żadnych problemów. To z czym nie mogę się aktualnie uporać, to pobranie wszystkich plików pdf z bazy i wygenerowanie jednego zbiorczego pdf'a.
Jako że program działa na serwerku Synology nie mogę doinstalować np. PDFTK, w związku z czym skorzystałem z klasy PDFMerger.
$strSQL = "SELECT pdf_plik FROM tbl_zwykle_2str_pdf"; for ($i=0;$i<mysql_num_rows($objQuery);$i++) { } $pdf = new PDFMerger; $pdf->addPDF($resultData, 'all') ->merge('file', '/modules/mod_zbiorczy_pdf/tmp/zbiorczy_test.pdf'); echo "PDF Created Click <a href=\"/modules/mod_zbiorczy_pdf/tmp/zbiorczy_test.pdf\">here</a> to Download";
Powyższy kod zwraca jednak błędy:
- file_exists() expects parameter 1 to be string PDFMerger.php on line 47
- uncaught exception 'Exception' with message 'Could not locate PDF on 'Array' PDFMerger.php on line 58
Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu, bądź naprowadzenie na właściwe tory. Pewnie można ten temat ugryźć z innej strony.