mam skrypt który wykonuje upload zdjęć na serwer + zapisuje dane do mysql (ścieżka pliku, i dane z formularz).
<?php $p_pojemnosc=$_FILES['plik']['size'];//pojemnosc pliku $p_typ=$_FILES['plik']['type']; // typ pliku $p_nazwa=$_FILES['plik']['name']; // nazwa pliku $p_smiec=$_FILES['plik']['tmp_name']; // chwilowa nazwa pliku $data = $_POST['data']; $autor = $_POST['autor']; $tresc = $_POST['tresc']; $kontakt = $_POST['kontakt']; $kat = $_POST['kat']; $nazwa = $_POST['nazwa']; //wycinamy rozszerzenie z pobieranego pliku /* odbieramy dane z pola ukrytego i zaokrąglamy je do 3 miejsca po przecinku/dzielimy przez 1204*1024 by było w MB*/ //zaokrąglamy "round" do 2 miejsc po przecinku i przeliczamy rozmiar pliku na MB //kodujemy nasz plik metodą MD5 i dodajemy date i godzinę oraz rozszerzenie pliku $folder="galeria/ogloszenia/"; //---Kolorki HTML--- $k_cze="<font color=#ff0000>"; $f_koniec="</font>"; $k_nieb="<font color=#0000ff>"; if ($p_pojemnosc <= 0) { exit; } if ($poj_MB > $max_size) { echo("Plik jest za duży maksymalnie można wysłać <b>".$k_cze.$max_size.$f_koniec."</b>"." .Plik wysyłany ma rozmiar <b><i>".$k_nieb.$poj_MB.$f_koniec."</b></i><br />"); exit; } { exit; } else { echo "<div class='brown'><center>Przeslanie udało się - <b>".$k_nieb.$p_nazwa."</b>"." ".$poj_MB."<br />"; $path_file=$folder.$p_nazwa_zm; $zapytanie=mysql_query("insert into ogloszenia values(NULL,now(),'$autor','$tresc','$kontakt','$typ','$kat','$nazwa','$path_file')"); } ?>
tylko nie wiem jak przerobić ten skrypt aby w trakcie uploadu wykonywał miniaturkę zdjęcia?
jest dużo przykładów na internecie ale nie potrafię żadnego z nich dostosować do mojego skryptu.
proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, dzięki.