Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]image map area
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomi1985
Witam,

potrzebuję zrobić dokładną mape województw tego oto to obrazka http://vlep.pl/uzos2p.png

chodzi dokładnie o map area... co prawda zrobiłem to jakoś ale potrzebuje mieć dokładnie obrysowane województwa w celu następnego podświetlania ich w flashu lub poprzez js....

pomógłby ktoś może ?

biggrin.gif:D:D
kamil4u
Poszukaj programów, które Ci pomogą wyznaczyć punkty. I poczytaj w ogóle jak później wykorzystać te punkty w JS.

Cytat
pomógłby ktoś może ?

W sensie, że mam usiąść i zrobić to za Ciebie? Czy czego oczekujesz? Ew. znajdź w necie gotowca z trochę inną mapką.
tomi1985
ja już wszystko mam zrobione tylko niedokłądne krawędzie... i to boli jak się podświetla woj. ;/ robiłem w dreamweavie cs 6 ale tam w hotspocie przy zaznaczaniu punktów za duze kwadraciki są i nie widze wszystkich krawędzi... próbowalem to jakoś wyłączyc lub zminimalizować ale nie znalazlem takiej opcji ;/
b4rt3kk
Możesz zrobić, całą mapę razy liczbę województw z kolejno podświetlonym każdym, a następnie sczytywać położenie kursora i w zależności od tego wczytać odpowiedni obrazek podświetlenia.
tomi1985
wiem.. i chyba tak wlasnie zrobie... co prawda bedzie wiecej kodu... ale bedzie owiele bardziej dokladniejsza niz uzyc html area cords ;/

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.