Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] file_get_contents + preg_match
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Athread
Witam, mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego preg_match nie zwraca wartości w wypadku poniżej?
  1. <?
  2. $source = file_get_contents('http://www.lolking.net/summoner/euw/99307');
  3. preg_match('|<li class="featured">
  4.  
  5. <div class="personal_ratings_heading">Solo 5v5</div>
  6.  
  7. <div style="background-color: transparent; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; background-clip: border-box; background-origin: padding-box; background-image: url("//img.lolking.net/images/medals/gold_3.png"); height: 154px; width: 164px; background-position: -14px -24px;"></div>
  8.  
  9. <div class="personal_ratings_rating">([0-9]{0,15})</div>
  10.  
  11. <div><span style="font-size: 18px; color: #6C0; height: 28px; text-shadow: 0 0 1px #000;">19</span> Wins</div>
  12. <div><span style="font-size: 18px; color: #D20; height: 28px; text-shadow: 0 0 1px #000;">19</span> Losses</div>
  13.  
  14. <div><span style="font-size: 18px; color: gold; height: 28px; text-shadow: 0 0 1px #000;">1668</span> Rating</div>
  15.  
  16. </li>|', $source, $elo);
  17. print_r($elo);
  18. ?>

1. preg_match('|<div class="personal_ratings_rating">([0-9]{0,15})</div>|', $source, $elo);
- w tym wypadku działa i pokazuje liczbę. Próbuję dojść dlaczego nie jest w stanie odczytać wartości, gdy jest więcej "linijek".
Athread
Nagooglowałem się i nie byłem w stanie znaleźć jak tego użyć. Mogę liczyć na pomoc?
Pawel_W
dodajesz na końcu wzorca po |
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.