Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Edytowanie kodu php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pavel03
Witam, posiadam plugin z php fusion i chciałbym go trochę edytować. Plugin wyświetla ostatnie dodane artykuły, wyświetla je w panelu bocznym na stronie i mam skrócone nazwy tych artykułów a chciałbym go umieścić w środkowej części strony jednak nie potrafię edytować kodu tego pluginu tak aby nazwy tych artykułów nie były takie krótkie. Na stronie www.strefamp3.eu można zobaczyć jak to wygląda smile.gif

Proszę o pomoc,bardzo będę wdzięczny smile.gif

1. <?php
  2. /*-------------------------------------------------------+
  3. | PHP-Fusion Content Management System
  4. | Copyright (C) 2002 - 2011 Nick Jones
  5. | <a href="http://www.php-fusion.co.uk/" target="_blank">http://www.php-fusion.co.uk/</a>
  6. +--------------------------------------------------------+
  7. | Filename: latest_articles_panel.php
  8. | Author: Nick Jones (Digitanium)
  9. +--------------------------------------------------------+
  10. | This program is released as free software under the
  11. | Affero GPL license. You can redistribute it and/or
  12. | modify it under the terms of this license which you
  13. | can read by viewing the included agpl.txt or online
  14. | at www.gnu.org/licenses/agpl.html. Removal of this
  15. | copyright header is strictly prohibited without
  16. | written permission from the original author(s).
  17. +--------------------------------------------------------*/
  18. if (!defined("IN_FUSION")) { die("Access Denied"); }
  19.  
  20. openside($locale['global_030']);
  21. $result = dbquery(
  22. "SELECT ta.article_id, ta.article_subject, tac.article_cat_id, tac.article_cat_access FROM ".DB_ARTICLES." ta
  23. INNER JOIN ".DB_ARTICLE_CATS." tac ON ta.article_cat=tac.article_cat_id
  24. ".(iSUPERADMIN ? "" : "WHERE ".groupaccess('article_cat_access'))." AND article_draft='0' ORDER BY article_datestamp DESC LIMIT 0,5"
  25. );
  26. if (dbrows($result)) {
  27. while($data = dbarray($result)) {
  28. $itemsubject = trimlink($data['article_subject'], 23);
  29. echo THEME_BULLET." <a href='".BASEDIR."articles.php?article_id=".$data['article_id']."' title='".$data['article_subject']."' class='side'>$itemsubject</a><br />\n";
  30. }
  31. } else {
  32. echo "<div style='text-align:center'>".$locale['global_031']."</div>\n";
  33. }
  34. closeside();
  35. ?>
viking
Zapewne ta linia:
$itemsubject = trimlink($data['article_subject'], 23);
pavel03
Panel na stronie nazywa się ostatnio dodane mp3 smile.gif Chciałbym żeby nazwy były normalne a nie skrócone ...
viking
Akurat nie mam tu dostępu do twojej strony. Wstaw $data['article_subject'] za $itemsubject w echo i powinno działać.
pavel03
No niestety wywala błąd:

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /virtual/strefamp3.eu/infusions/latest_articles_panel/latest_articles_panel.php on line 29
viking
Pokaż jak to zrobiłeś i poczytaj o łączeniu stringów w PHP.
pavel03
W lini 29

echo THEME_BULLET." <a href='".BASEDIR."articles.php?article_id=".$data['article_id']."' title='".$data['article_subject']."' class='side'>$data['article_subject'] </a><br />\n";

No czytam ten artykuł i nie wiem jak to zrobić, jestem laikiem ... Możesz podać mi gotowy kod ?
Tuminure
O ile zmienną (mowa o $itemsubject) można wyświetlić w taki sposób, w jaki było to zrobione, o tyle elementu tablicy ($data['article_subject']) się już nie da.

Jeżeli jesteś laikiem, to najprostszym rozwiązaniem jest zmiana:
  1. $itemsubject = trimlink($data['article_subject'], 23);
na:
  1. $itemsubject = $data['article_subject'];
pavel03
Właśnie o to mi chodziło dziękuję bardzo:) Pozdrawiam.

A żeby mi pokazało 10 ostatnich artykułów a nie jak teraz 5 co trzeba edytować albo dodać do kodu ?
viking
A potrafisz troszkę myśleć? To zadanie bojowe. Jak zmienić DESC LIMIT 0,5?
pavel03
Tak potrafię, po edycji cyfr 0.5 nic się nie zmieniło już dawno przy tym grzebałem. Jak masz jakieś problemy z swoim ego to nie odpowiadaj w moim temacie ... Znajdą się tutaj ludzie tacy jak Tuminure, którzy pomogą bez zbędnego pierdzielenia. Nie znam się na php, dlatego piszę tutaj z prośbami. Pozdrawiam fachowcu.
viking
Żeby Ci pomóc trzeba mieć dane. Nic więcej w kodzie podanym nie występuje chyba że funkcja przez którą to przechodzi robi cache. A to że nie znasz PHP nie oznacza że masz podstaw samemu nie sprawdzić. Dział ten jest dla osób które chcą żeby im pomóc we własnej pracy a nie w pisaniu wszystkiego. Od tego jest dział praca. I nie 0kropka5 tylko 0przecinek5
pavel03
Jest to wtyczka php fusion i tylko tyle mam do pokazania. Nie posiadam więcej kodu tej wtyczki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.