pavel03
27.11.2012, 09:17:41
Witam, posiadam plugin z php fusion i chciałbym go trochę edytować. Plugin wyświetla ostatnie dodane artykuły, wyświetla je w panelu bocznym na stronie i mam skrócone nazwy tych artykułów a chciałbym go umieścić w środkowej części strony jednak nie potrafię edytować kodu tego pluginu tak aby nazwy tych artykułów nie były takie krótkie. Na stronie www.strefamp3.eu można zobaczyć jak to wygląda

Proszę o pomoc,bardzo będę wdzięczny

<?php
/*-------------------------------------------------------+
| PHP-Fusion Content Management System
| Copyright (C) 2002 - 2011 Nick Jones
| <a href="http://www.php-fusion.co.uk/" target="_blank">http://www.php-fusion.co.uk/</a>
+--------------------------------------------------------+
| Filename: latest_articles_panel.php
| Author: Nick Jones (Digitanium)
+--------------------------------------------------------+
| This program is released as free software under the
| Affero GPL license. You can redistribute it and/or
| modify it under the terms of this license which you
| can read by viewing the included agpl.txt or online
| at www.gnu.org/licenses/agpl.html. Removal of this
| copyright header is strictly prohibited without
| written permission from the original author(s).
+--------------------------------------------------------*/
if (!defined("IN_FUSION")) { die("Access Denied"); }
openside($locale['global_030']);
$result = dbquery(
"SELECT ta.article_id, ta.article_subject, tac.article_cat_id, tac.article_cat_access FROM ".DB_ARTICLES." ta
INNER JOIN ".DB_ARTICLE_CATS." tac ON ta.article_cat=tac.article_cat_id
".(iSUPERADMIN ? "" : "WHERE ".groupaccess('article_cat_access'))." AND article_draft='0' ORDER BY article_datestamp DESC LIMIT 0,5"
);
if (dbrows($result)) {
while($data = dbarray($result)) {
$itemsubject = trimlink($data['article_subject'], 23);
echo THEME_BULLET
." <a href='".BASEDIR
."articles.php?article_id=".$data['article_id']."' title='".$data['article_subject']."' class='side'>$itemsubject</a><br />\n"; }
} else {
echo "<div style='text-align:center'>".$locale['global_031']."</div>\n"; }
closeside();
?>
viking
27.11.2012, 09:19:56
Zapewne ta linia:
pavel03
27.11.2012, 09:20:45
Panel na stronie nazywa się ostatnio dodane mp3

Chciałbym żeby nazwy były normalne a nie skrócone ...
viking
27.11.2012, 09:26:13
Akurat nie mam tu dostępu do twojej strony. Wstaw $data['article_subject'] za $itemsubject w echo i powinno działać.
pavel03
27.11.2012, 09:45:29
No niestety wywala błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /virtual/strefamp3.eu/infusions/latest_articles_panel/latest_articles_panel.php on line 29
viking
27.11.2012, 10:18:13
Pokaż jak to zrobiłeś i poczytaj o łączeniu stringów w PHP.
pavel03
27.11.2012, 11:14:56
W lini 29
echo THEME_BULLET." <a href='".BASEDIR."articles.php?article_id=".$data['article_id']."' title='".$data['article_subject']."' class='side'>$data['article_subject'] </a><br />\n";
No czytam ten artykuł i nie wiem jak to zrobić, jestem laikiem ... Możesz podać mi gotowy kod ?
Tuminure
27.11.2012, 13:28:44
O ile zmienną (mowa o $itemsubject) można wyświetlić w taki sposób, w jaki było to zrobione, o tyle elementu tablicy ($data['article_subject']) się już nie da.
Jeżeli jesteś laikiem, to najprostszym rozwiązaniem jest zmiana:
na:
$itemsubject = $data['article_subject'];
pavel03
28.11.2012, 18:01:13
Właśnie o to mi chodziło dziękuję bardzo:) Pozdrawiam.
A żeby mi pokazało 10 ostatnich artykułów a nie jak teraz 5 co trzeba edytować albo dodać do kodu ?
viking
29.11.2012, 08:47:52
A potrafisz troszkę myśleć? To zadanie bojowe. Jak zmienić DESC LIMIT 0,5?
pavel03
30.11.2012, 12:32:41
Tak potrafię, po edycji cyfr 0.5 nic się nie zmieniło już dawno przy tym grzebałem. Jak masz jakieś problemy z swoim ego to nie odpowiadaj w moim temacie ... Znajdą się tutaj ludzie tacy jak Tuminure, którzy pomogą bez zbędnego pierdzielenia. Nie znam się na php, dlatego piszę tutaj z prośbami. Pozdrawiam fachowcu.
viking
30.11.2012, 12:48:44
Żeby Ci pomóc trzeba mieć dane. Nic więcej w kodzie podanym nie występuje chyba że funkcja przez którą to przechodzi robi cache. A to że nie znasz PHP nie oznacza że masz podstaw samemu nie sprawdzić. Dział ten jest dla osób które chcą żeby im pomóc we własnej pracy a nie w pisaniu wszystkiego. Od tego jest dział praca. I nie 0kropka5 tylko 0przecinek5
pavel03
30.11.2012, 13:19:45
Jest to wtyczka php fusion i tylko tyle mam do pokazania. Nie posiadam więcej kodu tej wtyczki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.