Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]2.0 vs 2.1
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Daimon93
Witam serdecznie, mam nietypowe pytanie. W jakim SF piszecie w 2.0 czy w 2.1? Czy jeśli będę pisał w 2.0 to czy moje projekty będą aktualne ( chodzi mi tu konkretnie o to czy jest prowadzone nadal wsparcie dla 2.0) ?
Crozin
2.1 nie jest w pełni kompatybilne z 2.0.
misi3kk
2.1 nie jest w pełni kompatybilne z 2.0

Sugeruję od razu zmienić na 2.1 - jest kilka usprawnień i poprawek, a większość bundli jest pisana aktualnie pod tą wersję.

Jeśli chodzi o brak kompatybilności: zmianie uległy choćby formularze, część wpisów konfiguracyjnych, pobieranie informacji o zalogowanym użytkowniku. Na stronie symfony lub github można znaleźć dokładny opis zmian, jakie należy wprowadzić podczas migracji.

Znalazłem nawet link: https://github.com/symfony/symfony/blob/mas.../UPGRADE-2.1.md

Moim zdaniem, warto zmienić na 2.1 jak najszybciej. Choćby dla samego composera wink.gif
thek
O tak... Ja właśnie mam w pracy moment gdy trzeba sobie skorzystać z kodu pisanego dla wersji 2.0 i by sobie ułatwić chciałem dorzucić doń kilka bundli... przeróbki w kilku miejscach configu vs wpis do composera i upgrade to jednak zupełnie inna bajka. Poza tym trochę poprawek w często używanych aspektach aplikacji (formularze) raczej każe się zastanowić nad migracją ku nowszej wersji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.