Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana][KOHANA 3] Logowanie i sprawdzenie aktywnego zalogowania usera, moduł Simple_Auth
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Rochu
Witam, stworzyłem swój projekt jednak ze względu na większe bezpieczeństwo i poźniejszą szybkość rozbudowy kodu postanowiłem przenieść go na jakiś framework. W moim przypadku najodpowiedniejszy okazał się KOHANA 3.3. Co prawda w ciągu tygodnia w podstawowym stopniu udało mi się ogarnąć działanie tego frameworka, lecz nie wszystko idzie mi gładko. Natknołem się na problem autoryzacji użytkownika i znalazłem moduł Simple_Auth, którego postanowiłem użyć.

Jednak nie jestem w stanie ogarnąć go do końca. Prosiłbym o przykłady jak go używać, a konkretniej chodzi mi o:
- logowanie
zawsze zwraca mi wartosc FALSE pomimo tego, ze uzytkownik znajduje sie w bazie
  1. if (simpleauth::instance()->login('test', 'test', false))
  2. echo 'login ok';
  3. else
  4. echo 'login failed';

- sprawdzanie czy dany uzytkownik jest zalogowany, cos ala :

1. if($user -> is_logged) echo 'zalogowany';
  2. else echo 'nie';
nmts
Tutaj i na podstronach powinno być wszystko co potrzebne: http://dev.kohanaframework.org/projects/simple-auth/wiki

Powodów może być wiele. Mogą cookie nie trzymać sesji, pole w bazie może być za krótkie czy użytkownik może nie mieć roli pozwalającej na logowanie - to ostatnie najbardziej prawdopodobne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.