Mam plik response.php
<?php ?> <html> <head> <title></title> <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.pack.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $("form#submit").submit(function() { // Przechwytujemy wartości z formularza i przesyłamy je do pliku zapisz.php var file = $('input[name=file]'); var del = $('input[name=del]'); var data = 'file=' + file.val() + '&del=' + del.val(); $.ajax({ type: "POST", url: "zapisz.php", data: data, success: function(data){ //success zwraca data, mozemy sobie łatwo sprawdzić co wpisaliśmy przez print_r alert(data); } }); return false; }); }); </script> </head> <body> <div class="pasek"> <?php foreach (new DirectoryIterator('robocze/'.$_SESSION['temp_folder']) as $i=>$fileInfo) { If(($fileInfo->getFilename()<>".") AND ($fileInfo->getFilename()<>"..")){ <form method='post' action='' id='submit' ><input type='hidden' name='del' value='tak' id='del' /> <input type='hidden' name='file' value='".$fileInfo->getFilename()."' id='file'/> <input type='submit' value='Usuń' id='submit' /></form></td></tr> "; } } } else { } ?> </div> </body> </html>
Oraz plik zapisz.php
<?php // Odbieranie danych metodą post $file = $_POST['file']; } ?>
Mój problem polega na tym, że wyświetlając plik response.php, otrzymuję tabelkę z plikami w danym katalogu. Chcę usunąć plik ze środka tej listy, lecz zawsze usuwa się pierwszy plik. Pole name=file jest stałe stąd też wysyłany formularz pobiera wartość pierwszego pliku. Chciałbym móc usunąć dowolny plik z wyświetlanej w pliku response.php listy. Klikając np trzeci plik, usunąć trzeci, a nie pierwszy.
Takie pole wyświetla plik response.php
http://zapodaj.net/c8d61ab86f3b2.jpg.html
Tutaj widzimy listę plików do usunięcia. Klikając na usun by usunac plik 'przyklad.jpg', zamiast tego usunie nam plik pierwszy czyli przyklad - Kopia - Kopia .jpg. Tak samo z kolejnymi plikami. Zawsze będzie chciał nam usunąć pierwszy.
Proszę o pomoc. Mam nadzieję, że tak mocno nie zagmatfałem sprawy.