Kurs jest dobry Przykład z kursu jest poprawny, bo czy kurs jest dobry, to nie mi oceniać w 5 sekund.
Tylko skoro wstawiasz tak js to wypadałoby dać:
$(function() { Twój skrypt... });
Albo tam w opcjach zmień onLoad na onDomReady.
matwiej
15.12.2012, 21:38:22
Wydaje mi się że jsfiddle nie wymaga deklarowania wszystkiego jako jednej funkcji. Przynajmniej inne rzeczy bez tego działają. Dodałem ale niestety nie działa. Zmieniłem opcje na onDomReady i także nic nie rusza.
Zrobiłem sobie taki mały debug z alertami. I normalnie wchodzi do funkcji podstawionej pod "onchange". No ale niestety jak widać nie działa dalej
Damonsson
15.12.2012, 21:41:15
Musi być dokładnie tak, bez przerw pomiędzy input i span: <input type="text" name="Imie" id="Imie" value="" /><span class="zleDane">źle</span>
var errorSpan = this.nextSibling; <- to jest do dupy, nie powinno się tak szukać elementu. Chyba trzeba użyć find. Ale ja tam się nie znam na tym.
matwiej
15.12.2012, 21:47:55
faktycznie zmieniłem na ById i poszło. Dziękuje za zainteresowanie Jakby ktoś wiedział jak inaczej pobrać pierwszy następny span byłbym wdzięczny za podzielenie się tą informacją
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.