Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nagłówki mail-a a spamassasina ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
boya
Witam
Od kilku dni probuje sie przebic z mailkem w HTML przez zwierzątko które zainstalował admin serva na ktroym mam stronke "spamassasina"

Chodzi tu o nagłówki maila
używam takich

Kod
$headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";'

ale temu zwierzątku to nie odpowiada i traktuje to jako SPAM i mail już nie leci dalej ;/

miał ktoś takie problemy ? i jakich mogłbym użyć nagłówków aby ominąć to "bydle" questionmark.gif

pozdro
TOMEK
Bakus
najprawdopodobniej wspomniane zwierzątko jest hatemelojadem i pożera listy wychodzące jako HTML.
Jest jeszcze druga opcja: spamassasin może traktować Twoje listy jako spam ze względu na treść...
Jeżeli admin postawił na wysoki poziom filtrowania, to nic nie zrobisz...
Proponuję do niego napisać pytanie o co biega...
boya
Pisalem rozmawialem...i on mowi ze chodzi o naglowki a tresc skrocilem do jednego slowa smile.gif wiec to chyba nie spam...a server wypuszcza i wpuszcza maile w html wiec chodzi o naglowki....
Bakus
próbowałeś bez nagłówka "mime" ?
boya
Tak próbowałem z tą kombinacja...usuwjąc wielkie llitery...i podejrzane nazwy smile.gif mimo to zwierzątko nie daje za wygraną...a admin zadowolony bo mysz się nie przeciśnie...
polibode
hm , tez sie kiedys bawilem , niezle to jest

ja wymiekam na tych sesjach , nie wiem , cos mam zrypane , zobaczcie pomozta chlopy
mls
Może problemem jest to, że wiadomość nie ma przydzielonego z góry (czyli przez skrypt) Message-ID? O ile dobrze pamiętam (co w tej chwili jest ciężkie do określenia) miałem kiedyś taki problem, że maile bez Message-ID nie wychodziły z serwera (który to nie chciał tego nagłówka generować sam)...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.