Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Symulacja metody post w PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slmroz
Witam!

Mam taki problem:
Dysponuje np. numerem przesylki jako zmienna i chce, by ten sam skrypt dowiedzial sie na stronie kuriera, czy przesylka dotarla.

Najprosciej byloby sciagnac strone firmy kurierskiej, ta z informacja na temat przesylki przez fopen i z htmla wyciagnac potrzebna informacje.

W tym celu chcialem posluzyc sie konstrukcja adresu strony wraz z podaniem zmiennej, tak jak w metodzie get.

Jednak skrypt u kuriera jest w asp i, jak sadze, nie widzi get, wymaga metody post.

Dowiedzialem sie, ze mozna jakos zasymulowac przegladarke, wyslac naglowki jako post i sciagnac plik, ale zbyt zielony jestem, by to ogarnac.

Blagam o rady albo przyklady skryptu, tak w formie dla laika:))
help!!!!!!!!

Sławciu :?:
kryr
Mozesz nawiazac polaczenie z serwerem i przeslac wszystkie naglowki recznie.
Opis w manualu, rozdzial: XCIV. Socket functions.
Mac
Cytat
Witam!

Mam taki problem:
Dysponuje np. numerem przesylki jako zmienna i chce, by ten sam skrypt dowiedzial sie na stronie kuriera, czy przesylka dotarla.

Najprosciej byloby sciagnac strone firmy kurierskiej, ta z informacja na temat przesylki przez fopen i z htmla wyciagnac potrzebna informacje.

W tym celu chcialem posluzyc sie konstrukcja adresu strony wraz z podaniem zmiennej, tak jak w metodzie get.

Jednak skrypt u kuriera jest w asp i, jak sadze, nie widzi get, wymaga metody post.

Dowiedzialem sie, ze mozna jakos zasymulowac przegladarke, wyslac naglowki jako post i sciagnac plik, ale zbyt zielony jestem, by to ogarnac.

Blagam o rady albo przyklady skryptu, tak w formie dla laika:))
help!!!!!!!!

Sławciu :?:

Podaj stronę tego kuriera to może uda się jakiś skrypt napisać :wink: smile.gif
smile.gif
Seth
Dodam jeszcze do tego co kryr napisal ten link: http://www.php.net/manual/en/ref.sockets.php
z tego co patrzylem w polskim manualu jest bardzo malo informacji o tej funkcji.
Dimmu
Slaba metoda ale dziala
<form name="form" action="costam.php" mathod="post">
<input type="hidden" value="to co chcesz poslac">
</form>
<script>document.form.submit()</script>

Pozdrowienia.......Dimmu[/code]
Dan
Chcę tylko poprawić Dimmu:
w miejscu mathod="post"> powinno być method="post">, niby jedna litera, ale nic byś nie posłał :wink:
Dimmu
Witam ponownie, skoro sie czepiamy błedów to interpreter jezyka html z reguły pomij polecenia z błędami, tak więc formularz powinien zostać wysłany mimo błędu w zapisie tyle ze standardowa metodą get o ile sie nie myle.
Pozdrowienia...........Dimmu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.