Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jQuery .load() i input - problem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
damianpsp2000
Witam.
Mam pewien problem - ładuję za pomocą funkcji .load() w jQuery plik php w którym jest formularz i wszystko jest ok lecz gdy klikam na tego inputa to plik ładuje się tak jakby ponownie i sam się odznacza;/

Nie wiem dlaczego i proszę o pomoc, pewno amatorski problem..
Pozdrawiam.

@edit
aha już wiem mam taki skrypt:

function wczytaj(plik, div, head_text){
$(this).click(function(){
$('#'+div).load(plik);
$('#komorka_head_text').html(head_text);
});
}

jak zmieniłem z "this" na "#abc10" to było ok.
ale jak zrobić by działało z "this"?

Pozdro.
mortus
Przecież $(this) to w tym przypadku obiekt jQuery, dlaczego więc "ma to działać z this"? No chyba, że podałeś za mało kodu. Co dokładnie "ładuje" metoda load?
damianpsp2000
ładuje plik *.php..
no ładuję go i jak go załaduje to nie ważne gdzie kliknę, nawet na logo lub na stopkę to i tak plik ładuje się ponownie bo widzę to w konsoli.

Dlaczego tak?
mortus
Bo this to obiekt jQuery przypisany do całego dokumentu, a raczej nie tym chciałeś się posłużyć. Musisz pokazać więcej kodu (HTML i JS) i wyjaśnić co chcesz zrobić, bo ni w ząb nie rozumiem intencji.
damianpsp2000
tak ale to jest funkcja więc this powinien być pobierany stąd, gdzie umieszczę funkcję a tak nie jest..

@edit
ok..
poradziłem sobie;))
przepraszam, można zamknąć - miałem po prostu onclick="tafunckja" a w tej funkcji miałem jeszcze raz click..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.