Witam, czy istnieje jakiś sposób na pingowanie serwera gry? Próbowałem funkcji fsockopen nawet z dopisanym protokołem udp://, potem funkcji exec i shell_exec mimo że bardzo często te funkcje są zablokowane na hostingach.
Chcę pingować serwer cs 1.6 tak żeby otrzymać ping w milisekundach. Czy wystarczy poprosić administratora hostingu żeby odblokował na moim serwerze www port, który chce odpytać przez fsockopen? Czy w ogóle nie ma takiej możliwości żeby uzystać ping serwera i mogę sobie darować?
Proszę o pomoc.
aras785
8.01.2013, 10:32:20
Dzięki że skopiowałeś mi link do pierwszego wyniku w googlach jaki znalazłem wczoraj przed napisaniem tego tematu -.-
Niestety nie pomoże.
Sephirus
8.01.2013, 18:04:32
Jeśli twoje próby zwracają bład lub nic to tak albo port jest zablokowany w jakiś sposób, lub wyłączony jest ICMP na nim itp itd.
Jeśli twój kod pinguje z powodzeniem na przykład forum.php.pl:80 to wina leży po stronie serwera z CS - jedyne wyjście to odezwanie się do nich by ewentualnie jakoś to udostepnili.
No skrypt radzi sobie z pingowaniem stron www, ale tylko z tym. Problem pojawia się przy pingowaniu ip z dziwnymi portami.
Odezwanie się do nich - masz na myśli hostera serwera cs czy hostera gdzie mam serwer www? Bo chyba jest możliwe że na moim serwerze www jest np odblkowany tylko port 80 do "socketowania"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.