Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Co 24 Godziny xx punktów. - Przy logowaniu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Giluś
Cześć mam taki problem, chciałbym zrobić aby aktywni użytkownicy co 24h dostawali np.: 1 punkt, a wiec zrobiłem sobie w tabeli profile kolumnę z czasem (user_time - nazwałem) i teraz wymyśliłem taki opcje..

1. Przy poprawnym zalogowaniu - Ale niektórzy mają Auto Logowanie - punkt nie zaliczy się...
2. Przy ostatniej aktywności ale, to będzie źle bo wtedy by koleś np.: wchodził 20x na stronę to ta aktywność by się zmieniała.. i by może teoretycznie nigdy tych punktów nie dostał..
3. Gdy wykryję jakąś aktywność to sprawdzi czy w danym dniu (od 00:01 do 24:59) już była dodana aktywność i jeśli była to nic nie zrobi, a jeśli nie było to doda punkt i zmieni aktywność na obecną...

No chyba żeby to inaczej zrobić.. jakie pomysły macie ?..

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz smile.gif.
CuteOne
yyy a nie łatwiej dodać do bazy czas ostatniego dodania punktu, zamiast czas ostatniego logowania/aktywności? smile.gif
kuli95
Cytat(CuteOne @ 9.01.2013, 22:06:45 ) *
yyy a nie łatwiej dodać do bazy czas ostatniego dodania punktu, zamiast czas ostatniego logowania/aktywności? smile.gif

albo dodawaj wszystkim uzytkownikom punkty o równej godzinie np 15.00 pod warunkiem, że w ciągu ostatnich 24 pojawiła się jakaś aktywność
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.