zrobiłam bardzo prostą bazę danych (phpMyAdmin), do której można dodawać dane, edytować i usuwać je za pomocą przeglądarki.
wszystko mi ładnie i pięknie działa, ale nie ma zapytania, czy na pewno chcę usunąć rekord.
To znaczy, ze jak klikam "Usuń" to mi się te dane od razu usuwają, bez żadnego komunikatu proszącego o potwierdzenie.
A ja chciałabym, żeby po kliknięciu "usuń" wyskoczył komunikat: "Czy na pewno chcesz usunąć dane?"
i dwa przyciski Tak i Nie

no i nie wiem jak to zrobić.. czy znalazłaby się tutaj jakaś dobra dusza chętna do pomocy?
takie mam kody:
strona główna:
<html> <head> <title>PROJEKT</title> </head> <body background="tlo.jpg" bgproperties="fixed"> <p align="center"> <font size="5"> <?php function connection() { // serwer $mysql_server = "localhost"; // admin $mysql_admin = "root"; // hasło $mysql_pass = "haslo"; // nazwa baza $mysql_db = "system_hotelowy"; // nawiązujemy połączenie z serwerem MySQL // łączymy się z bazą danych } /* zapytanie do konkretnej tabeli */ /* wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 */ /* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */ echo "<td> <a href=\"del.php?a=del&ID_Klient={$r->ID_Klient}\">Usuń</a> <a href=\"edit.php?a=edit&ID_Klient={$r->ID_Klient}\">Edytuj</a> </td>"; } echo "<td> <a href=\"dodajFORM.php\">DODAJ</a> </td>"; } ?> </font> </p> </body> </html>
i strona usuwająca:
<html> <head> <title>PROJEKT</title> </head> <body background="tlo.jpg" bgproperties="fixed"> <p align="center"> <font size="5"> <?php /* usuwamy rekord */ echo "<td> <br /> <br /> <a href=\"index.php\">STRONA GŁÓWNA</a> </td>"; } ?> </font> </p> </body> </html>