Mam bazę danych, a w niej tabela nazwie druzyny w której znajduje się kolumna: id, nazwa_druzyny. Aby dodać drużynę trzeba wypełnić formularz (dodaj_druzyne.php).
Mam też kolejną tabelę o nazwie kolejki w której znadjuje się kolumna: id, kolejka, pauzuje. Aby dodać drużybę trzeba wypełnić formularz (dodaj_kolejke.php)
I teraz tutaj moje pytanie jak uzyskać taki efekt jak: Podczas wypełniania formularza dodaj_kolejke, wpisujemy sobie w pierwszym polu "Kolejka 1 - 12 sierpien"
a w drugim lista rozwijana z wszystkimi drużynami z tabeli druzyny. Jak taki efekt uzyskać ?
O to mój kod:
<?php // wywolanie polaczenia z baza danych require "connection.php"; connection(); // odbieranie danych z formularza $kolejka = $_POST['kolejka']; $pauza = $_POST['pauza']; if($kolejka and $pauza) { //dodawanie kolejki do bazy danych } ?> //formularz dodawania kolejki <form action="dodaj_kolejke.php" method="post"> Nazwa kolejki:<br /> <input type="text" name="kolejka" /><br /> Kto pauzuje?:<br /> <input type="text" name="kolejka" /><br /> <input type="submit" value="Dodaj kolejke!" /> </form>
proszę o pomoc