Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tablice zwykle a zmienne tekstowe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
acidfreak
Mam pytanie - jak przeniesc zmienne tekstowe z jednego pliku(strony) do drugiego, za pomoca tablicy zwyklej?
Zwyklej dlatego, abym mogl inkrementowac indeks tej tablicy wraz z wypelnianiem szeregu tych samych formularzy, ktorych liczba nie jest stala. Do kazdego indeksu tablicy wpisuje jakis tekst. Coś w rodzaju pętli, ale nie programowej tylko za pomocą przycisku typu "wypelnij nastepny taki sam formularz".
Tak wypelnioną tablice zwykłą przenosze za pomoca tablicy $_SESSION['tablica']=$tablica do drugiej stronki, na ktorej, z tejze tablicy $_SESSION, w petli for,chce wypisac dane teksty ...
Problem jest taki, ze chyba mi nie zapisuje zmiennych tekstowych w tablicy zwyklej, bo funkcja print drukuje mi pojedyncze literki (jedna literka dla jednego indeksu tablicy zwyklej), lub nie drukuje nic.
Zalaczam kawalek kodu :

strona pierwsza:
...
$tab[$_SESSION['ia']] = $_POST['tytul'];
$_SESSION['ia']++;
...
$_SESSION['tytul'] = $tab;
...

strona druga:
...
for ($j=1; $j<=$_SESSION['ia']; $j++)
{
$napis = $_SESSION['tytul'][$j];
print ("<h3 align=center><br>$napis</H3>");
}
...

jesli jest jakis inny sposob zeby se z tym poradzic, bede dźwięczny za pomoc smile.gif
silent
  1. <?php
  2.  
  3. //strona pierwsza:
  4. ...
  5. $_SESSION['tytul'][] = $_POST['tytul'];
  6. ...
  7.  
  8. //strona druga:
  9. ...
  10. if (count($_SESSION['tytul'])) {
  11. foreach ($_SESSION['tytul'] as $tytul) {
  12. print (&#092;"<h3 align=center><br>$tytul</H3>\");
  13. }
  14. }
  15. ...
  16.  
  17. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.