Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Kolejność wykonywania funkcji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Posio
Siemka. Mam problem, ponieważ buduję pewną stronę, która wymaga wyświetlania komunikatów i to wygląda mw. tak:

1.  
  2. $f->display_notices();
  3.  
  4.  
  5. echo 'Przykładowy tekst ';
  6.  
  7. $f->notice('ue');
  8.  
  9.  
  10. echo 'Przykładowy tekst ';
  11.  
  12. $f->notice('xa');
  13.  
  14.  

i najpierw ładuje mi funkcje display a następnie te, które wysyłają żądania o wyświetlenie danych komunikatów czego skutkiem jest to, że komunikaty się nie wyświetlają.
Funkcja musi być na początku, bo jest do tego stworzony odpowiedni DIV wyświetlany w danym miejscu.

I teraz pytanie czy idzie (jest jakaś funkcja - bo nie mogę jej odnaleźć) która pozwoli mi załadować element wyświetlający funkcję po załadowaniu strony.
Jeśli ma ktoś inny pomysł jak załatwić to wyświetlanie notyfikacji to z checią poczytam.

- nie mogę użyć w projekcie JS'a

EDIT:

Jednak mogę użyć JS. Tylko teraz jest problem typu, że nie jestem w tym zbyt dobry jeśli rozwiązaniem jest js to proszę chociaż o nakierowanie czego mam szukać.
nospor
Cytat
Funkcja musi być na początku, bo jest do tego stworzony odpowiedni DIV wyświetlany w danym miejscu.
Nie, nie musi. Musi tylko wówczas, gdy ktoś ma źle zaprojektowaną aplikację.

Poprawna aplikacja wygląda tak, że najpierw wykonuje się logika aplikacji, a dopiero potem jej wygląd. W takim schemacie, wszelkie błedy/noticy idą w logice, po czym bez problemu wszystkie mogą być wyświetlone przez częśc odpowiedzialną za wygląd.
Posio
Wielkie dzięki, zagubiłem się już w tym wszystkim i przeplatałem HTML'a z PHP. Problem rozwiązany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.