Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Include zewnętrznego pliku, Wykonanie akcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nextcrew
Witam

Mam problem, mam nadzieje ,ze mi pomożecie

Otóz chcę napisać pewien skrypt umieszczony na serwerze A który include plik php z serwera B (włączone php) i po 10s od wczytania wykonuje akcje a href onclick na serwerze B , która jest tam oczywiście zadeklarowana. Chodzi o zdalne klikniecie w przycisk tak jakbym fizycznie wszedł na serwer B i po 10 sekundach i tam kliknął w przycisk.

Akcje mają się wykonać na serwerze B

Mam nadzieje , że w miarę jasno nakreśliłem sytuacje

Jakieś pomysły , przykłady?
ssstrz
a np jakby pójść troszkę inaczej czyli wrzucić na stronę A ramkę do skryptu B i w stylu css zrobić ja przeźroczystą, obsługa akcji na serwerze A, opóźnienie wykonania skryptu już na serwerze B.
nextcrew
Nie rozumiem

a mozna zrobić tak żeby Na serwerze A zrobić zwykłego redirecta na plik php na serwerze B i komputer automatycznie wykona instrukcje on click na serwerze B

Tzn załadowanie strony i odrazu klikniecie w przycisk który robi tam jakaś akcje, wszystko z automatu

Ogólnie na serwerze B to jest cała strona www a ja chcę z automatu kliknąć tylko w jeden obrazek..

Nie mam dostepu do serwera B, moge tylko zobaczyć ,źródło strony
sebastian.rozmus
Z iframe już w żadnej nowszej przeglądarce to nie podziała. Jeśli chcesz, żeby ta akcja była wykonana z poziomu użytkownika (z jego IP/sesji) to nie ma takiej możliwości (przynajmniej legalnej). Jeśli może to być wykonane przez serwer to poczytaj o CURL.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.