Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF2][Symfony2][Symfony] Entities i klasy bazowe w podkatalogu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
blackroger
Czy technicznie dla symfony2 jest to dobre posunięcie? Stworzyłem sobie katalog Entity/base w którym mam klasę np. MenuBase i klasę dziedziczącą Menu w Entity, Wszystko działało niby dobrze ale np przy ładowaniu fixtures z wykorzystaniem '$this->getReference('obj1');' i korzystaniu z komendy:
php app/console doctrine:fixtures:load

pojawia się błąd:
[ReflectionException]
Class Project\BackendBundle\Entity\base\Menu does not exist

Takie coś się dzieje tylko gdy nadencje sa w osobnym katalogu. Jak je przerzucam razem z normalnymi encjami wszystko jest ok. Próbowałem dojść do źródła generowania namespace'a Project\BackendBundle\Entity\base\Menu ale mi się nie udało.

Czy takie podejście i rozdział katalogów jest dobry, czy tego typu rozwiązanie nie jest zalecane i co rusz będa się pojawiać jakieś błędy??
skowron-line
Gdzieś czytałem że nie wolno trzymać plików w podkatalogach w Entity. Ale wydaje mi się że można to rozwiązać rejestrując scieżke (ale to tylko przypuszczenia)
blackroger
No własnie coś mi z tym tez nie pasuje... cały czas się czegoś czepia... dla świętego spokoju wrzucę wszystko do jednego katalogu, bo jak mam za każdym razem analizować przyczynę błędu dla nowo ściągniętego bundla to wolę sobie to darować...
basso
Chcę uzyć prefixów do tabel. Patrząc na dokuemntację to raczej większego problemu nie ma z pobieraniem ... bo coś w parametrach się narzuca db.parametr.prefix czy coś w ten deseń i dopisuje się metodę. Podejrzewam, że z tym problemu nie będzie.

Natomiast mam inny problem:
1. Jak tworzyć zatem tabele w Entity jak chcę używać prefiksu?
a) z prefiksami swoimi moja_pages, moja_news, moja_movies?
cool.gif czy bez prefiksów pages,news, movies i system po ustawieniu CZEGOŚ TAM => sam dopina prefiksy przy budowaniu tabel?

Podejrzewam, że trzeba nazwy podawać z frefiksami w Entity, bo raczej system sam nie dopisze sobie w kilku miejscach nazwy prefiksu szczególnie w Entity ... no nie wiem

Może ktoś kojrzy coś w tym tematcie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.