może trochę się źle wyraziłem nie wiem jak mam stworzyć od nowa tabele kupony żeby było dobrze. Chce do niej zapisywać spotkania które wybrał user jako kupon wraz z typem.
teraz tak przerobił bym tabele kupony dodał do niej unikalne id_kuponu a je generował podczas odbierania typów. Dodatkowo stworzył tabele id_kupony gdzie umieszczone były by dane takie jak id kuponu przez kogo stworzony i data. Teraz pytanie czy to ma sens?
mam jeszcze pytanie bo nie wiem jak mam wrzucać te dane do tych tabel gdyż odbieram je w formie tablicy. Co gdy zapytanie będzie puste?
kazde zdarzenie zawiera id spotkania
$zdarzenie1 = $_POST['group'][0];
$typ1 = $_POST['type'][0];
$zdarzenie2 = $_POST['group'][1];
$typ2 = $_POST['type'][1];
$zdarzenie3 = $_POST['group'][2];
$typ3 = $_POST['type'][2];
$zdarzenie4 = $_POST['group'][3];
$typ4 = $_POST['type'][3];
$zdarzenie5 = $_POST['group'][4];
$typ5 = $_POST['type'][4];
$zdarzenie6 = $_POST['group'][5];
$typ6 = $_POST['type'][5];
$zdarzenie7 = $_POST['group'][6];
$typ7 = $_POST['type'][6];
$zdarzenie8 = $_POST['group'][7];
$typ8 = $_POST['type'][7];
$zdarzenie9 = $_POST['group'][8];
$typ9 = $_POST['type'][8];
$zdarzenie10 = $_POST['group'][9];
$typ10 = $_POST['type'][9];
$zdarzenie11 = $_POST['group'][10];
$typ11 = $_POST['type'][10];
$zdarzenie12 = $_POST['group'][11];
$typ12 = $_POST['type'][11];
Sprawdzałem czy dane zdarzenie nie jest puste i tak od grupy 0 do 11 i coraz mniej aż zostanie sama grupa 0 lecz to naprawdę dużo kodu więc nie wkleiłem całego nie wiem czy tak jest właściwie
if($_POST['group'][0] > 0 && $_POST['group'][1] > 0 && $_POST['group'][2] > 0 && $_POST['group'][3] > 0 && $_POST['group'][4] > 0 && $_POST['group'][5] > 0 && $_POST['group'][6] > 0 && $_POST['group'][7] > 0 && $_POST['group'][8] > 0 && $_POST['group'][9] > 0 && $_POST['group'][10] > 0 && $_POST['group'][11] > 0){
$zdarzenie1 = $_POST['group'][0];
$typ1 = $_POST['type'][0];
$zdarzenie2 = $_POST['group'][1];
$typ2 = $_POST['type'][1];
$zdarzenie3 = $_POST['group'][2];
$typ3 = $_POST['type'][2];
$zdarzenie4 = $_POST['group'][3];
$typ4 = $_POST['type'][3];
$zdarzenie5 = $_POST['group'][4];
$typ5 = $_POST['type'][4];
$zdarzenie6 = $_POST['group'][5];
$typ6 = $_POST['type'][5];
$zdarzenie7 = $_POST['group'][6];
$typ7 = $_POST['type'][6];
$zdarzenie8 = $_POST['group'][7];
$typ8 = $_POST['type'][7];
$zdarzenie9 = $_POST['group'][8];
$typ9 = $_POST['type'][8];
$zdarzenie10 = $_POST['group'][9];
$typ10 = $_POST['type'][9];
$zdarzenie11 = $_POST['group'][10];
$typ11 = $_POST['type'][10];
$zdarzenie12 = $_POST['group'][11];
$typ12 = $_POST['type'][11];
$user = $_SESSION['bet'];
$kontopo = $konto['konto'] - $stawka;
$id_user = $id['id'];
$data = date("Y-m-d H:i:s"); mysql_query("UPDATE user SET konto='$kontopo' WHERE user='$user' "); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie1', '$typ1','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie2', '$typ2','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie3', '$typ3','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie4', '$typ4','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie5', '$typ5','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie6', '$typ6','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie7', '$typ7','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie8', '$typ8','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie9', '$typ9','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie10', '$typ10','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie11', '$typ11','$stawka','$data','$id_user')"); mysql_query("INSERT INTO kupony(zdarzenie,typ,stawka,dataczas, id_user) VALUES ('$zdarzenie12', '$typ12','$stawka','$data','$id_user')"); echo "<div id='komunikaty'><div id='komunikat2'>Pomyślnie dodano kupon.<br /><a href='java script:history.go(-1)'>powrót</a></div></div>";